Gafarova: Azerbaycan Milli Meclisi’nde Yeniden Seçildi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova ile görüştü

Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Gafarova Yeniden Seçildi

TBMM Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cenevre Uluslararası Konferans Merkezi’nde Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 149. Genel Kurulu kapsamındaki görüşmede, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanlığına yeniden seçilen Gafarova’ya başarılar diledi. Kurtulmuş ayrıca, Azerbaycan’da yeni seçilen milletvekillerini de tebrik etti.

Kurtulmuş, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki yakın ilişkilerin artarak devam etmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, “Bölgesel ve küresel meselelerde ortak duruş sergileniyor, uluslararası platformlarda büyük bir dayanışma içerisinde hareket ediliyor.” dedi.

İki ülkenin kalkınması için karşılıklı olarak imkanların seferber edildiğini vurgulayan Kurtulmuş, özellikle Azerbaycan’ın 44 günlük Karabağ Zaferi’nden sonra bölgedeki dengenin değişmekte olduğunu ve bu durumun Türk dünyası için büyük bir imkan sağladığını belirtti.

Kurtulmuş, kısa zamanda Karabağ’ın huzura kavuşturulması ve Zengezur Koridoru’nun açılarak Azerbaycan, Türkiye ve diğer bölge halklarına yarar sağlamasını arzu ettiklerini dile getirdi.

Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova ise görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başarı ve tebrik dilekleri için teşekkür etti. Türkiye ve Azerbaycan halkları arasındaki bağlılığın güçlü işbirliklerle devam etmesinin önemine vurgu yapan Gafarova, her platformda Azerbaycan ve Türkiye’nin birlikte hareket etmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti.