Emine Erdoğan Kadın Çiftçilerle Toprağa İz Bıraktı

Emine Erdoğan, kadın çiftçilerle bir araya geldi... 'Toprağa iz bırakan kadınlarımızı yürekten kutluyorum'

Emine Erdoğan: “Toprağa İz Bırakan Kadınlar” Programında Kadın Çiftçilerle Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü etkinliği kapsamında Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen “Toprağa İz Bırakan Kadınlar” programına katıldı. Programda konuşan Emine Erdoğan, topraklarımızı bereketlendiren ve geleceğe miras bırakan kadınları kutladı.

Emine Erdoğan’ın sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda şu ifadeler yer aldı: “Bu toprakları bereketle yeşerten, emeğiyle hayat veren kadınlarımız, geleceğe en güçlü mirası bırakıyor. Her birinin eli, toprağın bağrına atılan bir sevgi tohumu gibi… Toprağa iz bırakan tüm kadınlarımızı yürekten kutluyorum.”

Programda konuşan Emine Erdoğan, Türkiye’nin dört bir yanından gelen kadın çiftçilerle bir araya gelmenin mutluluğunu dile getirdi ve Anadolu topraklarının bereketine dikkat çekti. Emine Erdoğan, kadınlar arasında uzun bir geçmişe sahip olan tarımın önemine vurgu yaparak, “Ülkemizde gıda üretiminin yarıdan fazlası kadınların ellerinde gerçekleşiyor. Sizler vatanınızı doyururken aynı zamanda doğaya olan sorumluluğunuzu da yerine getiriyorsunuz.” dedi.

Emine Erdoğan, Ata Tohumu Projesi’nde kadın çiftçilerin önemli rol oynadığını belirterek, “2017’den beri 1537 çeşit ata tohumunu gen bankalarımızda koruma altına aldık. Sürdürülebilir tarım için yerel çeşitlerin önemi büyük. Tarım faaliyetlerimizi iklim değişikliğine uyumlu hale getirmek acil bir meseledir.” şeklinde konuştu.

Emine Erdoğan, kadın çiftçilerin ürettikleri ürünlerin sergilendiği stantları gezerken, kadın çiftçileri tebrik edip başarılarından dolayı kutladı. Programda, tarım uygulamalarının toplum sağlığını doğrudan etkilediğine ve doğal yöntemlerin kullanılmasının önemine de değinildi.