Van YYÜ Öğrencisi Kayboldu

Diyarbakır'da Rojin Kabaiş'e acı veda

Van YYÜ Eğitim Fakültesinden Öğrenci Kayboldu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı ve o günden beri geri dönmedi. Arkadaşları, Kabaiş’e ulaşamayınca durumu polise bildirdi.

Kabaiş’in 27 Eylül saat 18.30’da Van Gölü Sahili’ne çakıl taşı toplamaya gitmeyi planladığı ancak arkadaşının teklifini reddettiği belirlendi. 28 Eylül’de Kabaiş’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu ve bu eşyalar polise teslim edildi. Polis ekipleri, Kabaiş’i bulmak için Van Gölü Sahili’nde arama çalışmalarına başladı.

Arama çalışmalarının 18. gününde Rojin Kabaiş’ın cansız bedeni, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi sahilinden kara yoluyla yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi’nde bahçe sulama işiyle uğraşan Mehmet Emin Ankay tarafından keşfedildi.

Kabaiş’in cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi ve yapılan ön otopsi raporuna göre, ölümünde şüpheli bir durum bulunmadığı belirtildi.

Üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in babası Nizamettin Kabaiş, kızının kaybolmasından sonra yaşadığı acıyı dile getirerek şunları söyledi: “Çocuğumun başına bir şey gelmiş olmalı. Tek başına o kadar uzak bir yere gitmezdi. Bu vahşeti yapanların en kısa sürede bulunup cezalandırılmasını istiyorum.”