Türkiye’de Siyasi Gelişmeler: Numan Bey ve Anayasa Değişikliği

Özel’den Bahçeli’ye ‘el sıkışma’ yanıtı: Devlet Bey doğrusunu yapıyorsun

MAYINLI ARAZİYE NUMAN BEY

Milletin geçim derdinde olduğu bir zamanda Tayyip Bey’in HÜDA PAR’a verdiği sözleri tuttuğu görüldü. Anayasa’nın ilk 4 maddesi hakkındaki tartışmaları sürdüremeyenler, ‘Sorunumuz yoktur’ dese de, Numan Bey’i mayınlı araziye göndermeyi tercih etti. Meclis Başkanının herhangi bir görüşe taraf olamayacağı unutulmamalı. Bu yola girersen, mayına basarsın ve yalnız kalırsın. Herkesin anladığı gibi, Erdoğan için yeniden anayasa değişikliği yapılarak binbir numarayla masaya oturmaya çalışılıyor. Bu yollardan biri de Kurtulmuş’un tercih ettiği yol olarak karşımıza çıkıyor. Esasen, entelektüel tartışmalara gerek yok.

Sayın Bahçeli’nin bu duruma nasıl geldiğini anlıyorum. Normalleşme sürecinin millet nezdinde karşılık bulmasıyla birlikte CHP’nin siyasi alanı genişlemeye başladı. Anketlere baktığımızda, normalleşmeye destek artıyor. Devlet Bey’in ‘Uzattığım el hesapsızdır, iyi niyetlidir’ sözleri hala akıllarda. Ancak, bu eli uzattığı partiye hazine yardımının kesilmesini ve hatta Anayasa Mahkemesi’nde kapatılmasını önerdiği partiye bakınca durumun farklı olduğu görülüyor. Kendisine şunu söylemek istiyorum, Devlet Bey, doğru yoldasın; el uzatmak, el sıkışmak, diyalog kurmak, barışmak önemlidir. Milletin temsilcisine gösterilen saygı, millete gösterilen saygıdır. Bir partiyi yok saymak, o partiye oy veren seçmene saygısızlık anlamına gelir.

Cumhuriyet’e bağlılığını gösteren genç teğmenlere soruşturma açılması, dikkatle takip ediliyor. Okulda görev yapan subaylar ve askeri personellere yapılan tayinler ise tartışma yaratıyor. Subayları oradaki olaylardan sorumlu tutmak haksızlık olabilir.

CHP Lideri Özel, Erdoğan ve Bahçeli’ye 29 Ekim için Çankaya Köşkü’nde resepsiyon düzenlemelerini önerdi. Parlamentonun ve partilerin tüm milletvekillerinin katılacağına inanıyor. Gerçekten, suni tartışmalardan uzak durarak milletin huzurunu sağlamak önemlidir.

Kendi milliyetçiliklerini ispat etmek için Devlet Bey’den onay almayacaklarını ve demokratik bir açılım için beklemeyeceklerini belirten Özel, gelecek hafta Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Hakkâri ve Van’da olacaklarını duyurdu. Anadolu ve Trakya’da yaşayan herkesin huzuru için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.