Milli Savunma Bakanlığı’ndan Güncel Açıklamalar Gözden Geçirildi

MSB kaynaklarından Eurofighter açıklaması: Bizim için esas olan KAAN ve HÜRJET




MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN GÜNDEMDEKİ AÇIKLAMALAR

Eurofighter ve F-16 Tedarikinde Son Durum

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, Türk Hava Kuvvetleri’nin ihtiyaçları doğrultusunda, modern savaş uçaklarının envantere katılması ve çeşitlendirilmesi konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Bakanlık kaynaklarına göre, F-16 Viper ve Eurofighter Typhoon tedarikleri üzerinde çalışmalar devam ederken, asıl odak noktası HÜRJET ve KAAN gibi yerli 5’inci nesil muharip uçaklar üzerinde yoğunlaşıyor. F-16 tedarikine ilişkin imzalanan sözleşmenin takvimi belirlenmiş durumda ve süreç planlandığı şekilde ilerliyor. Eurofighter Typhoon’u tedarik etmek için teknik çalışmalar sürdürülüyor ve bu sürecin hızlandırılması amaçlanıyor.

Milli Savunma Bakanlığı yetkililerine göre, “Bu çalışmalarda herhangi bir şart gündeme gelmemiştir.”

İsrail’in UNIFIL’e Saldırısı Kınandı

İsrail’in Birleşmiş Milletler Geçici Barış Gücü’ne (UNIFIL) saldırısını kınayan Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, saldırı sonucunda UNIFIL karargahında görev yapan personelin durumunun iyi olduğunu belirtti. Aynı zamanda, uluslararası hukuk çerçevesinde barışın tesisi için destek vermeye devam edeceklerinin altını çizdiler.

Kilis Yakınlarına Düşen Roketle İlgili Açıklama

Dün akşam saatlerinde Kilis yakınlarına düşen roketle ilgili yapılan açıklamada, Suriye sahasındaki hareketliliğin arttığı bir dönemden geçildiği vurgulandı. Harekat bölgelerine yönelik tehditlerin hassasiyetle takip edildiği ve gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi.

Pençe-Kilit Harekatı’nda Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Tuğamiral Zeki Aktürk, Milli Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında, terörle mücadele kapsamında Irak ve Suriye’nin kuzeyinde son bir haftada etkisiz hale getirilen 45 terörist hakkında bilgi verdi. Aktürk, Pençe-Kilit Harekatı kapsamında toplam 3 bin 94 Mayın/EYP imha edildiğini, bin 256 mağara ve sığınakın kullanılamaz hale getirildiğini ve çok sayıda silah ile mühimmat ele geçirildiğini açıkladı.

Sınırdaki Güvenlik Durumu

Son bir haftada sınırdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 194 kişinin yakalandığı ve bunlardan 10’unun terör örgütü mensubu olduğu belirtildi. Ayrıca, hududu geçmeye çalışan 1.505 kişinin engellendiği bilgisi paylaşıldı. Toplamda, yılbaşından bu yana yakalananların sayısının 11 bin 873, engellenenlerin ise 82 bin 307 olduğu ifade edildi.