Gaziemir Hastanesinde Doktora Şiddet Olayı

Kadın doktora hastanede kâbusu yaşattılar: Gerçekten dehşete kapıldım...

Gaziemir Hastanesinde Doktora Şiddet

Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nde gerçekleşen olayda, tahlil sonuçlarını göstermek isteyen Y.A. ve S.Ç. adlı iki kadın hasta yakını, acil servis doktoru İrem Sarıkaya ile sözlü tartışmaya girdi. Tartışmanın büyümesi üzerine doktor Sarıkaya, şahısları hastaneden uzaklaştırmak için “Beyaz Kod” çağrısında bulundu. Şahıslar, daha sonra hastaneden ayrıldı.

Bir süre sonra hastaneye ifade vermeye çağrılan iki kadın, koridorda ikinci kez doktor İrem Sarıkaya ile karşılaştı. İddiaya göre, hasta yakını Y.A. ve S.Ç., tekrar sözlü tartışmaya girdi ve sonrasında doktor Sarıkaya’yı darp etti. Doktor Sarıkaya, şahıslardan şikayetçi oldu ve Y.A. adlı kadın tutuklanırken, S.Ç. adlı kadın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şiddet olayını rapor eden doktor İrem Sarıkaya, yaşadığı şokun etkisi altında olduğunu belirtti. Sarıkaya, şiddetin başlangıcının sözlü olduğunu ve saldırının ardından fiziksel şiddete maruz kaldığını dile getirerek, “İki kadın tarafından şiddete uğramam çok acı. Bunun dozu giderek arttı. Saçımdan tutup yere vurdular, kafamı birkaç defa yere vurdum, yüzüm tırmalandı. Çok korktum, dehşete kapıldım gerçekten” dedi.

Doktor Sarıkaya, yaşadığı şiddetin hem bir kadın hem de bir doktor olarak kendisini derinden üzdüğünü belirtirken, saldırıya uğrayan kadınlardan birinin tutuklu yargılanacağını diğerinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını belirtti.