Kanlı Oto Yıkama Kavgası ve Cezalar şeklinde bir başlık yazabilirim.

Miras kavgasında dehşet saçan enişteye müebbet ve 22 yıl hapis

Oto Yıkama Dükkanında Miras Anlaşmazlığından Kaynaklanan Kavga Sonucu Kanlı Olay

Geçtiğimiz yıl 15 Aralık’ta, İzzet Baysal Küçük Sanayi Sitesi’nde meydana gelen olayda, Ekrem Üreten ve oğulları Erhan ile Ersan Üreten, araçlarını yıkamak için oto yıkama dükkanına gitmişlerdir. Ancak burada miras anlaşmazlığı nedeniyle husumetli oldukları eniştesi Kenan Ünen ile karşılaşmışlardır. Taraflar arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş ve Kenan Ünen, otomobilinden aldığı pompalı tüfekle kayınbiraderi Ekrem Üreten ile çocukları Ersan ve Erhan Üreten’e ateş açmıştır. Yaralılardan Erhan Üreten maalesef hastanede yaşamını yitirmiştir.

Olayın ardından tutuklanan Kenan Ünen hakkında Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Silahla basit yaralama’, ‘Mala zarar verme’, ‘Silahla tehdit’, ‘Tasarlayarak öldürme’ ve ‘Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçlarından dava açılmıştır.

Karar Duruşması ve Verilen Cezalar

Davanın karar duruşmasında yaralanan Ekrem Üreten ve ailenin avukatları hazır bulunurken, tutuklu yargılanan Kenan Ünen ise cezaevinden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılmıştır. Mahkeme heyeti tarafından verilen karara göre, Kenan Ünen ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmış, aynı zamanda ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan da 22 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır.