PAB Toplantısında İsrail Temsilcisinin Protesto Anı

Cenevre’de İsrail’e protesto... Türk heyeti de boykot etti

PAB Başkanı Tulia Ackson Başkanlığında Toplantı

PAB Başkanı Tulia Ackson başkanlığında önceki gün yapılan toplantıda acil durum önerileri görüşüldü. İsrail’in iktidar partisi Likud milletvekili Dan Illouz, konuşma yapmak üzere davet edildi. Konuşma öncesinde bazı parlamenterlerin “Filistin’e Özgürlük. Özgür Gazze” sloganları atması üzerine protesto yaşandı.

Protesto amacıyla masalara vuran PAB üyeleri salonu terk ederken İsrail heyeti, bir gün önceki oturumdaki geniş katılımlı protesto ile karşı karşıya kalmıştı. İsrailli vekil konuşurken masalara vuruldu, Türkler de dahil olmak üzere çok sayıda diplomat salonu terk etti.

TBMM adına Genel Kurul’a katılan parlamenterler Filistin heyetinin başlattığı boykota destek vererek, İsrail temsilcisinin konuşması öncesinde salonu terk etti. İsrailli yetkilinin konuşmasının ardından temsilciler salona geri döndü.

PAB üyesi AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, 185 ülkeden temsilcinin Cenevre’de olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Bulunduğumuz her platformda Filistin devletinin kurulmasının, onun tanınmasının ve Filistinli kardeşlerimizin üzerindeki bu zulmün son bulmasının takipçisi olacağız. Twelve+ grubunun sunduğu acil durum maddesinde olumlu gelişmeler olduğunu belirtmek isterim. Bu acil gündem maddesi ülkelerin oyuyla PAB gündemine girmiş oldu. Buradan çıkan sonuçların sahada da olumlu bir şekilde yansıması dileğiyle.”