Galatasaray Lisesi Mezunu Daron Acemoğlu Nobel Ödülü Aldı

Nobel Galatasaray öğrencilerini motive etti: Gururlandık hırslandık

Galatasaray Lisesi Mezunu Prof. Dr. Daron Acemoğlu Nobel Ekonomi Ödülü’nü Kazandı

Galatasaray Lisesi mezunu olan ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu, bu yıl Nobel Ekonomi Ödülü’ne layık görüldü. Acemoğlu’nun başarısı, lisenin öğrencileri üzerinde büyük bir etki yarattı.

Galatasaray Lisesi koridorlarında geçmiş devrelerden öğrenciler, Acemoğlu’nun başarısının motivasyonlarını artırdığını belirttiler. “Zamanında; şu an oturduğumuz sıralarda oturan 118 devresinden Daron Acemoğlu ağabeyimiz yüksek hedeflere olan inancımızı artırdı. Bir gün öğrencisi olmayı hayal ediyoruz” şeklinde konuştular.

Prof. Dr. Acemoğlu’nun bu başarısı, Galatasaray Lisesi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Reşat Dabak’ı da gururlandırdı. Dabak, Acemoğlu ile olan dönem arkadaşlığını şu sözlerle anlattı: “Daron’la farklı sınıflardan tanışırız, lisedeyken de entelektüel düzeyi yüksek biriydi.”

Acemoğlu’nun Nobel Ekonomi Ödülü’nü ‘kurumların nasıl oluştuğu ve refahı nasıl etkilediği konusundaki çalışmalarından’ dolayı kazandığı belirtildi. Ülkemizin gururu olan 57 yaşındaki Prof. Dr. Acemoğlu, Galatasaray Lisesi ve İstanbul Kadıköy’deki ilkokulda eğitim almıştır. Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini İngiltere’de tamamlayan Acemoğlu, 1993’ten bu yana Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde akademik kariyerine devam etmektedir.

Galatasaray Lisesi’nin LGS şampiyonu öğrencileri de Acemoğlu’nun başarısından etkilenmişlerdir. Öğrenciler, Acemoğlu’nun motivasyonlarını arttırdığını ve hedeflerine daha emin adımlarla ilerlemelerini sağladığını belirtmişlerdir.

Galatasaray Lisesi Müdürü Prof. Dr. Dabak, Acemoğlu’nun başarısının okul camiası üzerinde büyük bir heyecan yarattığını ve öğrencileri motive ettiğini dile getirmiştir. Dabak, “Daron’la aynı dönemde Galatasaray Lisesi’nde farklı sınıflardaydık ancak bütün Galatasaray Liseliler gibi birbirimizi tanırız. O yıllardan disiplinli, çalışkan, kibar ve işini iyi yapan bir öğrenci olarak hatırlarım” demiştir.

Acemoğlu’nun daha önce aldığı Galatasaray Ödülü’nü de hatırlatmak gerekir. Acemoğlu, Galatasaray Lisesi’nin eğitim hayatındaki önemine vurgu yaparak, “Galatasaray Lisesi benim düşüncelerimin ve eğitimimin temelini sağlayan bir kurum” ifadelerini kullanmıştı.

Galatasaray Spor Kulübü tarafından yapılan açıklamada, “Galatasaray Lisesi mezunu Prof. Dr. Daron Acemoğlu’nu bu üstün başarısından ötürü tebrik ediyoruz” denilerek, Aziz Sancar’ın ardından ikinci Nobel ödülünün Galatasaray camiasına kazandırılmasından duyulan gurur ifade edilmiştir.