İmamoğlu Meksika’da Göç Krizini Ele Aldı

Şehirler göç ve mülteci krizinden etkileniyor

İmamoğlu, Mexico City’de Türkiye Cumhuriyeti Meksika Büyükelçisi Murat Salim Esenli Tarafından Karşılandı

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mexico City’de gerçekleşen zirvenin “Demokrasiyi Savunurken” başlıklı oturumuna konuşmacı olarak katıldı. Havaalanında Türkiye Cumhuriyeti Meksika Büyükelçisi Murat Salim Esenli tarafından karşılanan İmamoğlu, İstanbul’un son yıllarda düzensiz mülteci ve sığınmacı göçü tehdidiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

İmamoğlu’nun konuşmasında vurguladığı gibi, “Suriye’deki iç savaş 13 milyon insanı yerinden etti. Bu insanların çoğu Türkiye’ye sığındı. Ukrayna’daki ve Gazze’deki savaşlar, bölgede milyonlarca insanın yerinden edilmesine yol açarak, insani krizleri daha da derinleştirdi. Bu kriz, İstanbul ve Türkiye’nin tek başına omuzlayamayacağı kadar büyük bir boyuta ulaşmıştır” şeklinde konuştu.

İmamoğlu ayrıca şunları söyledi: “Şehirler, göç ve mülteci krizinden doğrudan etkilenmekte. Ancak küresel politikaların şekillendirilmesindeki rolleri çok sınırlı. Bu nedenle belediye başkanları, karar alma sürecini etkilemek için daha fazla iş birliği yapmalıdır.”