Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Kalkınma Sürecinde Önemli Mesajlar Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gün ebedi kardeşliğimizi güçlendirme günüdür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MESS 51. Olağan Genel Kurulu’nda Türkiye’nin Kalkınma Mücadelesine Vurgu Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) 51. Olağan Genel Kurulu’nda Türkiye’nin kalkınma sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında, ülkenin kalkınması için yapılan çalışmaların önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Türkiye’yi kalkındırma mücadelemizde 22 yıl boyunca pek çok engelle, çok çeşitli zorluklarla karşılaştık. Biz köprü, yol, havalimanı, baraj, fabrika inşa ederken, sondajlarla petrol, doğalgaz ararken, yılların ihmallerini ortadan kaldırmaya çalışırken, muhalefetin ve belli çevrelerin neler yaptığını hepimiz hatırlıyoruz.”

Erdoğan devam ederek, “İktidara muhalefet etmeyi sermaye ve yatırım düşmanlığına dönüştüren zihniyetin her çeşidine şahit olduk. Velhasıl, 13 seçim yenilgisi alan zihniyetin ülkemizin kalkınması için engel teşkil ettiğini gördük. Eski Türkiye’nin kötü hatıralarını geride bırakarak, birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye’nin geleceğini inşa etmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Türkiye’nin ekonomik durumuna da değinerek şu mesajları verdi:

“6 Şubat depremlerinin yol açtığı ilave 104 milyar dolarlık faturaya rağmen, vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artırma hedefiyle uyguladığımız ekonomi programımızın olumlu etkilerini görmeye başladık. Rezervlerimiz artmaya devam ediyor ve ihracatımızda artış sağlanmıştır. Gençler ve kadınların iş gücü piyasasındaki konumunu güçlendirmeye yönelik çabalarımız da devam etmektedir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal alanlarda daha da ilerlemesi için yapısal reformlara odaklanılması gerektiğini belirtti.