Ormanları Temizle Etkinliği Gençler İçin Bilinçlendirici

81 ilde ormanları temizleme etkinliği... Bakan Bak: Vatan savunması da buradan başlıyor

Gençler ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Ormanları Temizle” etkinliği Eyüpsultan’da gerçekleşti

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde, gençlerin çevreye duyarlılığını artırmak ve sürdürülebilir bir çevre bilincini oluşturmak amacıyla 81 ilde eşzamanlı olarak “Ormanları Temizle” etkinliği düzenlendi. Eyüpsultan’daki Kurtkemeri Orman Parkı’nda gerçekleşen etkinliğe, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Milli Sporcular Mete Gazoz ve Atakan Arslan, Milli Astronot Tuva Cihangir Atasever, üniversite öğrenci toplulukları, gönüllüler, sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve özel sektör temsilcileri de katıldı.

Etkinlik kapsamında toplanan atıkların ayrıştırılarak geri dönüştürülmesi hedefleniyor. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Hakikaten bu vatanı yürekten seviyoruz. Gençlerimizin bu bilinçte olmasını diliyoruz. Bugün 81 ilde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı gönüllülerimiz ve gençlerimizle ormanlar için el ele kampanyamızı yürütüyoruz. Ormanlar gerçekten ülkenin akciğerleri. Bunların korunması, varlığının artırılması ve geliştirilmesi gerekiyor.”

Milli Sporcu Atakan Arslan, “Farkındalık için buradayız. Ormanlarımızı temizliyoruz ve bu bilinci gençlere aktarmak önemli” derken, Milli Sporcu Mete Gazoz, “Çevremizi korumak ve çevre bilincini gelecek nesillere aktarmak amacıyla buradayız” dedi.

Milli astronot Tuva Cihangir Atasever ise, “Amacımız yeryüzündeki dünyayı güzelleştirmek ve gelecek nesillere daha iyi bir gezegen bırakmak. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” açıklamasında bulundu.