Dolandırıcılık Mağdurları: Adalet Arayışı Devam Ediyor

Fenomen 'Yunus Hoca'dan kadınlara akılalmaz tuzak: Uydurduğu hikayeyle yakınlık kurup ağına düşürdü

Tokat’ta Dolandırıcılık Siber Mağdurları

Tokat’ta yaşayan H.B., sosyal medyada ‘Yunus Hoca’ rumuzlu fenomen Yunus O.’yu 2023 yılında takip etmeye başladı. Yunus O., H.B.’ye sosyal medya üzerinden mesaj gönderip konuşmaya başladı. Kendisini din kültürü öğretmeni olarak tanıtan Yunus O., nişanlısını 6 Şubat depremlerinde kaybettiği için öğretmenliği bırakıp otostopla ülkeyi gezmeye başladığını iddia etti. 250 bin lira isteyen Yunus O., daha önce 86 bin lira aldığı ve geri ödemediği Z.Y.’ye para gönderip H.B.’nin güvenini kazanmaya çalıştı.

H.B., Yunus O.’ya kredi çekip 248 bin 900 lira gönderdi ancak parasını geri alamadı. Dolandırıldığını anlayan H.B. suç duyurusunda bulunarak adalet arayışına girdi.

İddianame hazırlanarak Yunus O. hakkında haksız menfaat sağlama suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Yunus O. ise aldığı parayı bahis oynayarak kaybettiğini iddia etti.

Kendisini din kültürü öğretmeni olarak tanıtan Yunus O.’nun çeşitli vaatlerle insanları kandırıp dolandırdığı ortaya çıktı. H.B. ve diğer mağdurların yaşadıklarını anlatarak adaletin yerini bulmasını istiyorlar.