Sahte Rapor Skandalı: Sağlıkta Usulsüzlük İddiaları

Türkiye'yi sarsan 'Yenidoğan çetesi' soruşturmasında hemşire her şeyi itiraf etti

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığından Gelen İddianame Bakırköy’de Yargılanacak

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı fezleke sonucunda Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede, şüphelilerin ifadeleri yer aldı. Şüphelilerin sorgularında etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanıp faydalanmak istemedikleri de soruldu. Örgüt elebaşı olduğu değerlendirilen şüpheli Dr. Fırat Sarı, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemediğini belirtti. Sarı, tıp fakültesinde okuduğu sıralarda PKK örgüt üyeliği suçundan ceza alıp cezaevinde yattığını söyledi. Mezun olduktan sonra Medisense Sağlık Hizmetlerini kurduğunu ve yüzde yüz hissedarı olduğunu aktardı.

Sarı, doktorluk mesleğiyle geçimini sağladığını ve danışmanlık verdiği hastanelerde tüm prosedürlerin yasalara uygun olduğunu belirtti. Ayrıca, hastane yönetimi ile ilgili eksikliklerin ilgili makamlarca tespit edildiğinde sorumluluğun doktorların olduğunu ifade etti. Diğer şüphelilerden Dr. İlker Gönen ise suç işlemediğini düşündüğünü ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanması gerektirecek bir durumun olmadığını savundu.

112 Acil Çağrı Merkezi ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir ise suçlamaları kabul etmeyerek etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini söyledi. Özdemir’in ifadelerine göre, “Edirne 112 Servisine kendimi Güney Hastanesi ve Bağcılar Hastanesi Yenidoğan Koordinatörü olarak tanıtmamın nedeni hastalara yardımcı olmaktır. Zaten mesajı attıktan sonra buradan benim aracılığımla hasta sevki olup olmadığını hatırlamıyorum. Amacım sadece Edirne 112’ye ihtiyaçları halinde yardımcı olmaktı, mesajlarda da belli olduğu gibi hiçbir şekilde hastalardan para talebi söz konusu değildir” şeklinde ifade etti.

Şüpheli hemşire Hakan Doğukan Taşçı ise etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek, kendisini usulsüz işlere sokan kişinin Fırat Sarı olduğunu öne sürdü. Taşçı, “Kendisi hastanede doktor bulundurması gerekirken doktor yerine beni bırakıyordu. Ben de çocukların sağlığı için elimden geleni yapıyordum. İşler iyice çığırından çıktıktan sonra, çocukların sağlığı tehlikeye girdikten sonra bu kişiyle sürekli tartıştım. Yaklaşık 4 aydır da kendisi ile görüşmüyorum. Kendisi ile kavga ederek ayrıldım” şeklinde savunma yaptı.

Diğer şüpheli hemşire Hasan Basri Gök de etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanma isteğini dile getirerek Fırat Sarı’nın işletmeciliğini yaptığı yoğun bakımlarda raporların usulsüz olarak düzenlendiğini belirtti. Gök, Sarı’nın raporları hazırlayanlara ek ödeme yaptığını ve SGK’ya fatura edilebilecek her detayın faturalandırıldığını aktardı.