Esneyurt Reyap Hastanesi’nde Doğan İkizlerin Olaylı Hikayesi

Bebek katillerinden ikizleri böyle kurtardım

Esneyurt Reyap Hastanesi’nde Doğan İkizlerin Durumu

2023 yılının nisan ayında Esenyurt Reyap Hastanesi’nde 34 hafta 5 günlük hamileyken doğuma alınan Menekşe Kadiz, ikiz bebeklerine kavuştu. Doğumun ardından bebekler yoğun bakıma alındı. Bebeklerin 2 kilo üzerinde doğmalarına rağmen entübe olmamaları ve sağlık sorunu bulunmaması nedeniyle Menekşe ve yakınları durumu anlamlandıramadılar.

Menekşe, bebeklerdeki sıkıntıları anlamak için tahliller istedi ancak beklenen tahlilleri alamayınca çocuklarının durumunu başka bir doktora göstermek için videosunu çekti. Hemşirelerin tepkisi üzerine yaşanan tartışma sonucunda Menekşe, hastaneyi arayarak Dr. Fırat Sarı ile görüşmek istedi. Dr. Sarı, bebeklerin durumunun iyiye gittiğini belirtse de Menekşe ısrarla tahlillerin verilmesini talep etti.

Dr. Sarı’nın odasında yaşanan görüşme sonrasında Menekşe, gazeteci olmasa ve prematüre bebekler konusunda bilgisi olmasa durumun farklı olabileceğini belirtti. Sonuç olarak, ikiz bebekler taburcu edilerek evlerine döndüler ve hızla toparlandılar. Menekşe, yaşadıkları olaydan sonra diğer ailelerin dikkat etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Menekşe Kadiz, bebeğinin durumuyla ilgili şunları söyledi: “İkizlerimi Esenyurt Reyap Hastanesi’nde dünyaya getirdim. Oğlum 2 kilo 500 gr, kızım 2 kilo 200 gr doğdular ve küvöze alındılar. Bebeklerimin sessizliği ve uyku halinin normal olmadığını fark edince endişelendim. Hemşirelerin tehditleriyle karşılaştıktan sonra aile dostumuzun yardımıyla bebeklerimizi kurtardık. Diğer bebekler ve aileler için üzgünüm.”