Erdoğan ve Scholz’tan Önemli Görüşme ve İsrail Eleştirisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’e ‘dur’ denilmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz’u Kabul Etti

Ülkemiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’u Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde misafir etti. Görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında Erdoğan, Almanya’daki Türk toplumunun da gündemde olduğunu belirterek şunları söyledi: “Görüşmelerimizde Almanya’daki Türk toplumu da tabii ki yer aldı. Avrupa’da yükselen İslam düşmanı ve yabancı karşıtı aşırı sağcı akımların hem Avrupa’da hem de yurtdışında yaşayan kardeşlerimizi tedirgin ettiği bir gerçek. Alman hükümetinin izlediği birleştirici tutumu önemsediğimizi vurguladık.”

Erdoğan ve Scholz, terör örgütleri PKK ve FETÖ başta olmak üzere ortak mücadele konusunda anlaştıklarını belirttiler. Erdoğan, “Almanya’nın Avrupa Birliği içindeki önemli rolünden yola çıkarak gümrük birliği ve vize serbestisi gibi konuları ele aldık. Bu adımların hepimizin çıkarına olduğunu vurguladık” şeklinde konuştu.

Erdoğan ve Scholz, İsrail’in Saldırılarını Ele Aldı

Görüşmelerde İsrail’in Gazze ve Filistin topraklarındaki saldırıları da ele alındı. Erdoğan, “Filistin ve Lübnan’daki katliamlar devam ettiği sürece bölgede huzurun sağlanamayacağını vurguladı. Uluslararası toplum olarak bu acil duruma çözüm bulmamız gerektiğini belirtti. Erdoğan, “50 bini aşkın insan şu anda bölgede öldürülmüş durumda. Siyasi aktörlerin İsrail’in saldırgan politikalarına dur demesi gerektiğini bekliyoruz” dedi.

Gazetecilerin soykırımla ilgili soruları üzerine Scholz, “İsrail’in kendini savunma hakkına sahip olduğunu ancak insani yardımların ulaştırılması ve ateşkes için çaba harcanması gerektiğini” belirtti. Erdoğan ise “50 bin insanın öldürülmesi herhalde ‘F-35’lerle iyi vurdunuz’ dedirtmez. Bunlar kabul edilemez şeylerdir” şeklinde konuştu.