Savur’da Terör Operasyonu: Sokağa Çıkma Yasağı Uygulaması Başladı

Mardin'de 2 mahalle 'Geçici Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edildi

Mardin Valiliği: Savur’da Terör Operasyonu Nedeniyle 2 Mahallede Sokağa Çıkma Yasağı

Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Savur ilçesi kırsal Yeşilalan ve Pınardere mahalleleri sınırlarında bulunan bölgelerde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar nedeniyle 2 gün süreyle ‘Geçici Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edildi. Operasyonlar sona erene kadar ise söz konusu mahallelerde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla; Mardin ili Savur ilçesi Yeşilalan ve Pınardere mahalleleri sınırlarında bulunan bölgelerde 20 Ekim 2024 – 21 Ekim 2024 tarihleri arasında 2 gün süreyle ‘Geçici Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edilmiştir.

Valilik tarafından yapılan operasyonun amacının, bölgede bulunan bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak ve depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek olduğu belirtildi. Bu kapsamda, 20 Ekim 2024 günü saat 00.01 itibariyle Savur İlçesi Pınardere ve Yeşilalan mahalleleri ile sınırlı olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.

Valilik, söz konusu mahallelerde bulunan vatandaşların yasağa uymalarının kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz ettiğini vurgulayarak, halkın güvenliğinin sağlanması için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.