Aydın Üniversitesi Açılış Töreni ve Konuşmalar Özeti

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'Yenidoğan çetesi' açıklaması: Bu insanlara hikmet ve irfanı da öğretmeliyiz

Yüksek Katılımlı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, 2024-2025 Akademik Yıl açılışı kapsamında Atatürk Kongre Merkezi Yörük Ali Efe Salonu’nda düzenlenen programla öğrenci ve öğretim görevlileriyle bir araya geldi. Törene katılan Binali Yıldırım, konuşmasına Adnan Menderes’in vatan için yaptığı hizmetleri vurgulayarak başladı. Menderes’in demokrasi mücadelesinin Türk tarihine altın harflerle yazıldığını belirterek, Türkiye’nin demokrasi yolunda kararlılıkla ilerleyeceğini vurguladı.

Kurtulmuş, Türkiye’nin ilerlemesi için herkesin sorumluluk alması gerektiğini ifade ederek, “Ülkenin geleceği için her birimiz elbirliğiyle çalışmalı ve Türkiye’yi yüceltmeliyiz.” dedi. Üniversitelerin rekabet gücünün artırılması gerektiğini belirten Kurtulmuş, bu yolda çalışmaların hızlandırılacağını söyledi.

Toplumda bilginin yaygınlaştırılmasının önemine değinen Kurtulmuş, şunları kaydetti: “Bilginin doğru kullanılması, saadet ve huzur getirir. Ancak günümüzde teknolojinin zalimce kullanılması endişe vericidir. Bilginin gençlere irfan ve hikmetle aktarılması gerekmektedir.”

Ulusal ve uluslararası arenada yeni kurumların oluşturulması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, “Dünya genelinde adil ve kapsayıcı yönetim mekanizmalarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bilimsel bilginin yanı sıra irfan ve hikmete de önem verilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Aydın Valisi Yakup Canbolat ve Rektör Prof. Dr. Bülent Kent’in de konuşma yaptığı törende, Rektör Kent, Kurtulmuş’a hediye takdim etti.