Yenidoğan Çetesi Skandalı Ortaya Çıktı!

Türkiye’yi sarsan çeteden yeni kayıtlar... Utanmaz şaka gerçek oldu

Yenidoğan Çetesi Örgütü Hakkında Şok İddianame

Acil hastaları önceden anlaştıkları hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden “Yenidoğan Çetesi” adlı örgüt üyelerinin kan donduran konuşmaları iddianamede yer aldı.

İddianamede, tutuklu şüpheliler arasında bulunan hemşire Hasan Basri Gök ve hemşire Hakan Doğukan Taşçı arasında geçen bir konuşma örgütün vahşetini gözler önüne serdi. Örgüt lideri olması iddia edilen Dr. Fırat Sarı’nın ödeme yapmadığından yakınarak solunum tedavisinde kullanılan ilaçları gizlice satıp para kazanmaya çalışan şüpheliler, cezaevi endişesi taşımadan bir birlerine şakalaşarak konuşuyorlar.

“El Altından Satalım”

Konuşmalarda Hasan Basri Gök’ün, “Doğukan, el altından satalım.” diyerek örgütün illegal faaliyetlerine dair ipucu verdiği görülüyor. Hemşirelerin, Sarı’nın ödemelerini yapmamasından dolayı kar etme planları yaptıkları, kullanılan ilaç miktarlarını abartarak SGK’dan fazla para aldıkları da konuşmalardan anlaşılıyor.

Örgüt lideri Dr. Fırat Sarı ile yapmış oldukları görüşmede Suriyeli bir bebeğin ölümü hakkında konuşan Dr. İlker Gönen ve ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir’in itirafları da dikkat çekici. Sarı’nın, bebeğin ölüm belgesinin düzenlenmesi ile ilgili şüpheli ifadeleri ve eksik tedavi nedeniyle yaşamını yitiren bebeğin durumu iddianamede yer alıyor.

Hemşire Hasan Basri Gök ise etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek örgütün yasadışı uygulamalarını anlattı. Yoğun bakıma özgü raporların usulsüz bir şekilde düzenlendiğini ve SGK’ya fatura edilen ilaç miktarlarının gerçeği yansıtmadığını ifşa etti.

Ciddi Soruşturma Devam Ediyor

Birçok özel hastanenin faaliyetlerine son verilirken, hastanelerde tedavi gören hastaların başka sağlık kuruluşlarına nakledildiği belirtildi. Esenler’deki Güney Hastanesi ve Esenyurt’taki Reyap Hastanesi gibi sağlık tesislerinde devam eden soruşturma kapsamında yoğun bir çalışma yürütülüyor.

Örgüt lideri Dr. Fırat Sarı’nın etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istememesi ve iddialara karşı suçsuz olduğunu savunması dikkat çekiyor. Ancak devam eden soruşturma ve mahkeme süreci, Yenidoğan Çetesi’nin işlediği suçlara ilişkin daha fazla detayı gün yüzüne çıkarabilir.