Antalya’da İşkence Mağduru Gencin Adalet Arayışı

3 gün işkenceye maruz kaldı... Bunları yapanlar insan olamaz

Antalya’da İşkence Mağduru Genç: “İşkence Görüntülerini Kanıt Olarak Kullandım”

Şanlıurfa Suruç’ta yaşayan 22 yaşındaki Vedat K., 2020 yılında çalışmak amacıyla Antalya Kepez’deki bir sanayi sitesine gitti. Yaklaşık 10 ay boyunca çalıştıktan sonra maaşını eksik aldığını iddia etti. İşyeri sahibinden alacağı parayı talep eden Vedat K., işyerindeki masada patronuna ait 15 bin lirayı alarak İstanbul’a kaçtı.

Vedat K., daha sonra aldığı parayı geri vermek amacıyla Antalya’ya döndüğünde A.T., O.T., S.T. ve A.A. tarafından darp edilip sandalyeye bağlandı ve depoya kilitlendi. 3 gün boyunca çeşitli işkencelere maruz kalan Vedat K.’nin dişleri kırıldı, vücudunda kesikler oluştu ve zorla hamamböceği yedirildi. Şüpheliler, işkenceleri cep telefonuyla kaydederek kanıt oluşturdu.

Yaraları iyileşmesi beklenen Vedat K., kanıt elde edebilmek için işyerinde çalışmaya devam etti. Şüphelilerin işkence anlarını içeren fotoğrafları cep telefonundan kopyalayarak memleketine kaçan Vedat K., fotoğrafları kanıt olarak gösterip şikayetçi oldu. Şüpheliler hakkında Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı ve duruşma 25 Aralık’a ertelendi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Vedat K., “İşkence gördükten sonra 8 ay daha aynı iş yerinde çalıştım. Fotoğrafları kanıt olarak kullandım ve şikayetçi oldum. Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporu bekliyoruz. Adaletin yerini bulmasını ve suçluların en ağır cezayı almasını istiyorum. Başkalarının da benim yaşadıklarımı yaşamaması için bu davayı takip ediyorum” dedi.