Diyarbakır’da İddianameden Çarpıcı Detaylar

Narin cinayetinde dakika dakika 21 Ağustos

Diyarbakır’da 8 Yaşındaki Narin Güran’ın Katledilmesine İlişkin İddianameden Çarpıcı Detaylar

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili olarak hazırlanan iddianamede yer alan ‘dar alan baz çalışması’ kayıtları, o korkunç günün detaylarını gözler önüne seriyor.

İddianamede yer alan tespitlere göre, Tavşantepe Köyü’ne gelen bir bilirkişi, baz istasyonu verileri ile Narin’in evi ve çevresinde yaptığı fiziki ölçümler sonucunda, olay anında evde bulunan 4 şüphelinin belirlenmesinde önemli rol oynamıştır.

İddianamedeki verilere göre, şüphelilerin evdeki hareketleri dakika dakika şu şekilde:

  • Salim Güran: 14.52’de evden çıktı, 15.18’e kadar evin çevresinde dolaştı. 15.20’de Narin’in evine gitti ve sonrasında ahıra geçti.
  • Nevzat Bahtiyar: 15.08’de Salim Güran’ı aradı, 15.26’da Narin’in evine geldi. 15.35’e kadar evde kaldı ve 16.00’da Narin’in cesedinin bulunduğu bölgeye gitti.
  • Yüksel Güran: 14.28-15.38 saatleri arasında evindeydi.
  • Enes Güran: 14.30’da evdeydi, 15.51’e kadar evde kaldı. Sonrasında yer tespiti yapılamadı.

Rapora göre, şüphelilerin telefonlarını aynı saatlerde açıp kapattığı da belirlendi. Anne Yüksel Güran’ın evdeyken 14.28’de telefonunu kapadığı, aynı gün 15.38’de yine evdeyken açtığı tespit edildi. Abi Enes Güran da benzer şekilde 14.30’da ve 15.41’de telefonunu açıp kapattı.

Analiz raporlarına dayanan nihai değerlendirmede, şüphelilerin çocuğu boğarak öldürdüğü ve suçu işledikleri kanaatine varıldığı belirtildi. İddianamede, amca Salim, anne Yüksel, ağabey Enes ve komşu Nevzat Bahtiyar hakkında ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ cezası talep ediliyor. Suçun işlendiği zaman aralığında tüm şüphelilerin Narin’in evinde bulunduğu belirtiliyor.