Yenidoğan Çetesi Operasyonu ve Sonrası Açıklamalar

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: Bakanımın da arkadaşımın da hastanesini kapattım

Yenidoğan Çetesi Operasyonu Sonrası Ruhsatları İptal Edildi!

Bakan Kemal Memişoğlu, bebeklerin ölümüyle ilgili dosyanın gizli tutulduğu ve savcılıktan bilgi alınmadığını açıkladı. Delillerin toplanmasının ardından 26 Nisan 2024’te gerçekleştirilen operasyonla Yenidoğan Çetesi’nin çökertildiğini belirten Memişoğlu, savcılığın süreci takip ettiğini ve önemli adımlar attığını söyledi.

Memişoğlu’nun açıklamalarına göre, savcılık tarafından yapılan soruşturma sonucunda bebek ölümleri ile şüpheliler arasında bir ilişki olduğu kanaatine varıldı. Şahısların asıl amacının bebekleri uzun süre yatırarak maddi çıkar sağlamak olduğu düşünüldü ve bu yönde adımlar atıldı. İlliyet bağını kurmak amacıyla bilimsel bir kurul oluşturuldu ve şüpheliler hakkında tıbbi bir mütalaa hazırlandı.

Memişoğlu, konuya ilişkin alınan iddianamenin ardından hastanelerin ruhsatlarının iptal edilerek kapatıldığını açıkladı. Ayrıca denetimlerin yeniden gözden geçirileceğini ve özel hastanelerin daha sıkı denetleneceğini belirtti. Özel hastanelerin uygunsuz uygulamalarıyla ilgili de gerekli adımların atılacağını vurgulayan Memişoğlu, “Bu konuda hiç kimseye taviz veremeyiz” dedi.

Ayrıca, Bakan Memişoğlu, eski bir hastane başhekimi ile olan ilişkisiyle ilgili sorular üzerine, geçmişte arkadaşlık olsa da şu anda samimi olmadığını belirtti. Memişoğlu, “Benim bakanlığım döneminde arkadaşımın hastanesini de kapattım” açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gamze Taşcıer ve Zeliha Aksaz Şahbaz, Yenidoğan Çetesi soruşturması kapsamında eski sağlık bakanları Recep Akdağ, Mehmet Müezzinoğlu ve Fahrettin Koca ile dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu hakkında görevlerini ihmal ettikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Meclis’te ise bazı özel sağlık kuruluşlarındaki bebek ölümlerinin incelenmesi amacıyla Araştırma Komisyonu’nun kurulmasına karar verildi.