Özgür Özel: Bahçeli’nin Af Açıklamalarını Eleştirdi

Özel’den TBMM odaklı her adıma destek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dünkü Meclis grubunda yaptığı konuşmada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin af konusundaki açıklamalarını eleştirdi. Özel, “TBMM’nin yetkisinde olan bir af konusunda, Bahçeli’nin kendi iradesiyle, ‘tecrit kaldırılsın, Abdullah Öcalan gelsin, ona yan salonda bir kürsü verelim, örgüte silah bırakma çağrısı yapsın, bütün sorunlar bitmiştir’ diyen bir dille karşı karşıyayız” dedi.

Özel, terörün sona ermesi için herkesin desteğini vereceklerini belirtirken, devletin şeffaf bir şekilde hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, “Kardeşle kardeşin barışması için düşmana ihtiyaç yoktur” diyerek, toplumsal mutabakatın önemine değindi.

FETÖ elebaşı Gülen’in ölümüyle ilgili olarak da konuşan Özel, “Bu adamı Amerika’dan alamamış olmak da dış politikanın başarısızlığıdır. ‘Al papazı, ver papazı’ dediler, onların papazını jete bindirip yolladılar, bizim papazı oradan alamayanlar şimdi çıkmış konuşuyorlar” şeklinde açıklamalarda bulundu. Ayrıca, 27 Ekim’de İstanbul-Beşiktaş’ta kadın ve çocuk katliamları ve şiddetine karşı miting yapılacağını sözlerine ekledi.