Fidan ve Braze: FETÖ, Ortadoğu Ve NATO Üzerine Açıklamalar

Fidan: AB stratejik hedefimiz

Letonya Dışişleri Bakanı Baiba Braze ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Bakan Fidan, FETÖ’yle mücadele konusunda şu açıklamalarda bulundu: “FETÖ’yle mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz ve asla rehavete kapılmayacağız. Letonya, Türkiye’nin AB üyelik sürecine samimi destek veren ülkelerden biridir. AB üyeliği Türkiye için stratejik bir hedeftir ve AB ile ilişkilerimizin yapıcı ve sonuç odaklı bir şekilde geliştirilmesi yönünde siyasi irademiz mevcuttur. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konuyu vurgulamaktadır. Aynı netliği ve kararlılığı AB cephesinde de görmeyi umut ediyoruz.”

Ortadoğu’daki barış konusunda da değerlendirme yapan Bakan Fidan, “İsrail’in Lübnan’daki saldırısının durmasını istiyoruz. İsrail, sivilleri hedef alarak barış ve güvenliği sağlayamaz. Ortadoğu’da barış ve güvenlik istiyorsak, Filistinlilere kendi devletlerini kurma hakkını desteklemeliyiz” şeklinde konuştu.

Letonya Dışişleri Bakanı Baiba Braze ise NATO müttefikleri olan iki ülkenin önemli coğrafyalarda bulunduğunu vurgulayarak, “Türkiye’nin NATO için gösterdiği çabalar gerçekten takdire şayan” ifadesini kullandı.