Yat Kaptanı Ömer Can’ın Sağlığına Kavuşturan Ameliyat
Yat kaptanlığı yapan 45 yaşındaki Ömer Can, uzun bir seyahat sonrası omuzunda ağrı hissetmeye başladı. Öksürük ve hapşırma krizleri geçirince grip olabileceğini düşünen Can, nefes almada güçlük çekince Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bulunan hastane aciline başvurdu. Tomografi sonucunda akciğer ile kalp arasında bir kist olabileceği belirlendi ve detaylı inceleme için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tetkikler sonucunda, Ömer Can’ın belirtilen bölgesinde yaklaşık 2 santimlik bir kist olduğu tespit edildi ve hemen ameliyata alındı. Göğüs Cerrahi bölümünde Video Yardımlı Torakoskopik Cerrahi (VATS) yöntemiyle gerçekleşen ameliyat sadece 10 dakika sürdü. Tüpsüz olarak gerçekleştirilen ameliyat sonrası Can’ın sağlığına kavuştuğu ve 1 gün sonra taburcu edildiği belirtildi.
Ömer Can’ın Ameliyat Sonrası Açıklamaları
Ömer Can, yaşadığı süreci şu şekilde anlattı: “Uzun bir seyahate çıktım. Seyahat dönüşü omuzumda ağrılar başladı ve nefes alırken, öksürürken, hapşırırken zorluk çekiyordum. Hastane aciline gittim, kist olduğunu söylediler ve şans eseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni önerdiler. Ameliyata alındım ve 1 gün içinde sağlığıma kavuştum. Hocalarıma minnettarım.”
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahi Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Muharrem Özkaya, hastanın tomografisinde perikardiyal kist tespit ettiklerini ve VATS yöntemiyle kisti aldıklarını belirtti. Göğüs tüpü takmadan gerçekleşen 10 dakikalık operasyon sonrası hastanın taburcu edildiğini söyleyen Özkaya, tüpsüz ameliyatın hastanın iyileşme sürecini hızlandırdığını vurguladı.
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahi Kliniği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilay Çavuşoğlu Yalçın da, hastanın sağlığına kavuşmasının ardından yapılan açıklamada, VATS ameliyatlarının yaygın olduğunu ancak tüpsüz ameliyatın hastalar için daha konforlu bir yöntem olduğunu belirtti.