Millet İttifakı Liderleri Hazırlıklarını Tamamladı: “Türkiye’de Demokrasiyi İnşa Edeceğiz”

Millet İttifakı, seçim güvenliğini son kez görüşmek üzere toplandı

Millet İttifakı’nın liderleri olan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti genel başkanları, CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Toplantıda, 14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne yönelik kampanya sürecinde yürütülen çalışmalar ve yaklaşık 1,5 yıldır sürdürülen sandık güvenliği hazırlıkları ele alındı.

Yaklaşık 192 bin 229 sandık için 561 bin 977 görevli ve gönüllü ile hazırlık yapıldığı açıklandı. Millet İttifakı liderleri, ülkemizin yeni bir dönemin eşiğinde olduğunu ve bu dönemin liyakatli kadrolar ve şeffaf yönetim anlayışıyla inşa edileceğini belirtti. Ayrıca seçmenlerin, oy kullanma hakkına sahip 64 milyon 114 bin 341 kişinin, demokrasiye katkı sunması gerektiği vurgulandı.

Millet İttifakı liderleri olarak, Türkiye’de demokrasiyi inşa etmeyi taahhüt ettiklerini ifade eden açıklama, ülkemizi bahara ulaştıracak olan 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne tüm kadroların hazır olduğunu göstermektedir.