Bandırma Gemi Müze, Tarihi Bir Miras Olarak Türkiye’nin En Önemli Müzelerinden Biri Haline Geldi.

Bandırma Vapuru’na 4 ayda 45 bin ziyaretçi

Samsun’a gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile yaptığı yolculuğun birebir replikası olan Bandırma Gemi Müze, büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Bandırma Gemi Müze ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle giderek daha fazla turist çekiyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan müzeyi sadece 2023’ün ilk 4.5 ayında 45 bin kişi ziyaret etti. Son 5 yılda ziyaretçi sayısı ise 1 milyon 660 bine ulaştı. Yurdun dört bir yanından gelen ziyaretçiler, müzenin tarihi misyonuna hayran kalmaktadır.

Müzeyi yöneten Sanat Tarihçisi Ayhan Çırak, “Buradan Milli Mücadele’nin ilk adımı atılmış ve tarihi misyonu Türkiye’deki en önemli müzeler arasında yer almaktadır. Her yaş grubundan ziyaretçimiz, burada milli hisleri kabarır ve tarihi anları hisseder. Müzeyi ziyaret eden vatandaşlarımızın hissettikleri ve duygulandıkları çok güzel ve dokunaklı” şeklinde konuştu.

Bandırma Gemi Müze, Türkiye’nin kuruluş sürecine giden yolu sergileyen yerlerden biridir. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bandırma Gemi Müze, büyük önem taşıyor. İstiklal ve istikbal şehri Samsun’u ziyaret edenlerin bu müzeyi mutlaka gezmesi gerekir. Burada milli mücadeleyi doğrudan hissedebilir ve sergilenen eserleri görerek yaşayabilirsiniz” dedi.

Bandırma Gemi Müze ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi, 35 bin metrekare alana kuruludur ve içerisinde seramik rölyefler, şehitler yazıtı, Milli Mücadele’yi anlatan 10 adet bronz rölyef ve Milli Kurtuluş Anıtı yer almaktadır. Müze, ziyaretçileri “www.samsun.bel.tr” ve “www.sabancivakfi.org” adresleri aracılığıyla sanal olarak da kabul etmektedir.