Ankara’da Şiddetli Yağış Yaşandı: Çadır Çöktü, Evleri ve İşyerlerini Sular Bastı!

Ankara’yı sağanak vurdu

Ankara’da yaşanan sağanak, Meteoroloji’nin uyarıları sonrası şehri etkisi altına aldı. Özellikle Çankaya ve Altındağ ilçelerinde etkili olan yağış, cadde ve sokakları suyla doldurdu. Araçlar güçlükle ilerlerken birçok sürücü araçları ile yolculuk yapmakta zorlandı. Kazım Karabekir Caddesi’ndeki altgeçitte mahsur kalan sürücü, belediye ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. Sıhhiye bölgesinde de ev ve işyerleri sular altında kaldı. Vatandaşlar işyerlerinde biriken suyu tahliye etmek ve tıkanan mazgalları temizlemek için çalıştılar.

Mamak ilçesinde otobüs durağında bekleyen öğrenciler ise yağmurdan kaçmak için koştukları otobüse sırayla bindiler. Sincan’da ise meydana gelen hortum, vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi. Doğu’da ise Elazığ ve Bingöl ilçelerinde de şiddetli yağış etkili oldu. Hıdır Baba köyünde yaşanan sel baskınında 200 küçükbaş hayvan hayatını kaybederken, Bingöl’ün Karlıova ilçesinde Dörtyol köyünde yaşanan sağanak, sele neden oldu. Köyde birçok ev ve ahır su altında kaldı, araziler de zarar gördü.

TOBB Şeref Belgesi Takdim Töreni’ne katılmak için TOBB binasının bahçesine hazırlanan yemek çadırı, yağmura dayanamadı ve biriken su nedeniyle çöktü. Olayda 6 kişi yaralandı.