İzmir’de Ceyda Yüksel’in Öldürülmesi Davasında Sanığa 18 Yıl Hapis Cezası Verildi

Bu nasıl gerekçe

İzmir’de geçtiğimiz ağustos ayında, kaynak ustası Serkan Dindar’ın zemin katındaki dairede Ceyda Yüksel’den gelen tartışma ve cam sesleri üzerine polis ihbarı yapıldı. Polis, daireye gittiğinde Ceyda Yüksel’in öldürülmüş halde buldu. Yüksel’in sağ kolunda kopma derecesinde kesilmiş izler ve vücudundaki cam kesikler, olayın dehşet verici boyutunu ortaya koydu. Tutuklanan Dindar, daha önce ‘yaralama’ ve ‘trafiği tehlikeye sokma’ suçlarından sabıkalıydı. Olayın ardından yapılan soruşturma, Yüksel’in Dindar ile aynı gezi ve kamp sayfalarını takip ettiği, böylece tanışıp sık sık köpeklerinden bahsettikleri ortaya çıkardı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma sonunda Dindar hakkında, ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı. Mahkeme heyeti, sanığı ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak ‘haksız tahrik’ indirimi uygulayarak cezasını 18 yıla indirdi.

Gerekçeli kararda, olay günü beraber bara gittikleri, ayrıldıktan sonra sanık Dindar’ın evinin bulunduğu caddeye döndükleri belirtildi. Kameralarda, sanığın sarılıp öpmeye çalıştığı, ancak Yüksel’in kendini geri çektiği görüldü. Sanık Dindar’ın 112’yi arayarak, “Kadın bizim evde öldü” dediği, hattaki görevlinin sorusuna “İntihar etti” şeklinde yanıt verdiği de gerekçeli kararda yer aldı. Sanık, olay mahalline gelen kolluk görevlilerine de çelişkili cevaplar verdi. Mahkeme heyeti, sanığın suçtan ve ceza almaktan kaçınmaya çalışan savunmalarının geçerli olmadığını belirtti.

Sanık Dindar’ın, cinsel yakınlaşma talebini geri çevirdiği için Yüksel ile sokakta tartıştığı, çevre sakinlerinin ifadelerine göre tartışmanın da evin içinde devam ettiği anlaşıldı. Dindar, tahrikin etkisiyle Yüksel’i evin salon kapısının camını kıracak şekilde tutup kapıya vurdu. Yüksel’in hayati bölümlerini cam kırıklarının bulunduğu kapı boşluğuna sokup geri çektiği eylemi, kastının öldürme sonucuna yönelik olduğu şeklinde yorumlandı. Haksız tahrik indirimi uygulanarak Dindar’a verilen cezanın niteliği ve boyutuna dikkat çekildi.