61. Uluslararası Bursa Festivali’nden Hüseyin Turan Konseri İptal Edildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sanatçı Hüseyin Turan'ın konserini iptal etti

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV), 7-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 61’inci Uluslararası Bursa Festivali kapsamında düzenlenecek konserlerle ilgili bir açıklama yaptı. Bu açıklamada, 29 Temmuz gecesi gerçekleştirilmesi planlanan Hüseyin Turan konserinin iptal edildiği belirtildi.

Konserin iptalinin sebebine ilişkin ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Aktaş, “61. Bursa Festivali’nin anlaşmaları BKSTV tarafından seçimden aylar önce gerçekleştirilmişti. Ancak seçim sürecinde ve sonrasında bazı sanatçıların toplumumuzu ayrıştırıcı, değerlerimize saygısızlık yaptığı açıklamalarını gördüğümüzde, buna tepkisiz kalmamız beklenemezdi. Bu nedenle, daha önce Melike Şahin konserini iptal etmiştik. Bugün de Hüseyin Turan isimli sanatçıyı konser programımızdan çıkarmış bulunuyoruz. Kültür sanat çalışmalarımızda Millî İradeye ve toplumun değerlerine saygı gösteren sanatçılarla yolumuza devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek isterim” dedi.

Bu açıklamalar sonrasında, Bursa Festivali’nde sahne alacak sanatçıların seçimleri daha da dikkatle inceleneceği konuşuluyor. Geçtiğimiz günlerde, BKSTV tarafından yapılan bir başka açıklamada, Melike Şahin konserinin de iptal edildiği duyurulmuştu.