AK Parti MYK Toplantısında Kira Zamları ve Diğer Konular Ele Alındı

Fahiş kiraya yakın takip

Azami Kiralara %25 Sınırı ve Diğer Konular Gündemde

AK Parti MYK toplantısında farklı konular tartışıldı. Toplantıda, yağacak kira zamları, deprem yaralarının tedavisi, asgari ücret artışı ve genel af başta olmak üzere bir dizi konuya değinildi. Olağanüstü kongre süreci ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MKYK’nın ana gündem maddesiydi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira artışına yüzde 25 zam sınırının uzatılacağını duyurdu. “Süre uzatılacak” diyen Tunç, düzenlemeye yapılan çalışmaların 1 Temmuz’a yetişeceğinden umutlu olmadıklarını belirtti. Tunç, masaya yatırılan diğer konuları da gözden geçirdi.

Asgari ücretlerde genel artışla ilgili yapılan komisyon toplantısına dikkat çeken AK Parti yetkilileri, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanana kadar herhangi bir karar alınmayacağını belirttiler.

Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların sorunları da toplantıda ele alındı. Siyasi partilerin, bölgedeki vatandaşlara hakaret etmeleri eleştirildi.

CHP’de yaşanan değişiklik konusu da toplantıda masaya yatırılan konular arasındaydı. Genel başkanlık değişimi talep etmekle birlikte, CHP yönetiminde bir değişim hareketi gözlenmediği öne sürüldü.

Terörle mücadele konusunda da bir karar alındı. Anayasa Mahkemesi’nin HDP kararı, teröre karşı alınacak tedbirler açısından zafiyet yaratma ihtimalini beraberinde getirdiğini söyleyen AK Parti yetkilileri, konunun yakından takip edileceğini belirttiler.

Son olarak, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkiler konuşuldu. Haziranda Astana’da bir toplantı yapılacağını açıklayan yetkililer, siyasi sürece destek vermeye devam edileceğini belirttiler.