“Bağcılar Belediyesi, Malatya’daki Depremzedelere Yardım Etmeye Devam Ediyor”

Kardeşlik sofrası! Bağcılar’dan Malatya’ya konteyner kent

Malatya’daki deprem felaketi üzerinden dört ay geçti. Ancak halen, depremzedelerin yaralarının sarılması için çalışmalar devam ediyor. Malatya’nın en fazla hasar gören Battalgazi ilçesi de, destek için İstanbul’da bulunan Bağcılar Belediyesi’nden yardım aldı. Depremden kısa bir süre sonra, Bağcılar Belediyesi personeli Malatya’ya giterek, çadır, giyim ve yiyecek yardımı yaparak depremzedelere destek oldu. Ayrıca, içinde kreş, çamaşırhane, mescit ve çocuk oyun alanı da bulunan 2 bin kişilik bir konteyner kent inşa edildi.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve ekibi, bayram öncesinde Battalgazi’ye ziyaret gerçekleştirdi ve 2 bin Battalgazili ile birlikte bir akşam yemeği düzenledi. Bu esnada, Başkan Özdemir, Battalgazili çocuklara bayramlık için hediye çekleri dağıttı ve bisiklet isteklerini de kırmayarak, yaşlarına uygun olarak bisiklet müjdesi verdi ve bisiklet turnuvaları düzenleyeceklerinin sözünü verdi.

Ancak, Malatya ve çevresi her zaman olduğu gibi depremlerle sarsılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde, Adana Saimbeyli’deki ve Yeşilyurt ilçesi’nde depremler meydana geldi. Her ne kadar şiddetli olmasalar da, bölgede yaşayanlar tarafından korku dolu anlar yaşandı. Neyse ki, herhangi bir maddi ya da manevi hasar meydana gelmedi.