Türkiye, KKTC’ye Altyapı Yatırımlarını Koordine Etmek İçin Cevdet Yılmaz’ı Görevlendirdi

Cevdet Yılmaz KKTC’de: Suyu getirdik elektrik de gelecek

Türkiye, KKTC’ye yaptığı altyapı yatırımlarını koordine etmek için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Lefkoşa’daki ziyareti gerçekleşti. Yılmaz, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile yaptığı 1 saatlik görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesiyle birlikte ilk yurt dışı ziyaretini KKTC’ye gerçekleştirdiğini ve bu ziyaretin KKTC’ye verilen önemin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs Türk halkına selamlarını ileterek, Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunu ve son 20 yılda yapılan atılımlarla önemli bir noktaya geldiğini söyledi. Ayrıca, Türkiye Yüzyılı’nın KKTC’nin de yüzyılı olmasını umduklarını belirtti.

Yılmaz, Lefkoşa’ya varır varmaz yeni Ercan Havalimanı inşaatını ziyaret ettiğini ve teknik konuları ele aldıklarını dile getirerek, Ercan Havalimanı’ndaki ufak tefek sorunların en kısa sürede çözüleceğine inandığını söyledi. Yeni havalimanının 20 Temmuz’da açılacağını belirtti ve havalimanının hem ülkenin kalkınmasına hem de hızlı hizmet almasına katkı sağlayacağını ifade etti.

KKTC’de kablo ile elektrik konusunun en önemli projelerden birisi olduğunu belirten Yılmaz, teknik hazırlıkların devam ettiğini ve deniz altından elektriğin getirileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Erdoğan’ın yeniden seçilip ilk ziyaretini KKTC’ye yapmasının verdiği değeri açıkça ortaya koyduğunu belirterek, Türkiye’nin deniz altından getirilecek elektrik konusundaki desteğinin, adayı ve çevreyi korumak için önemli olduğunu söyledi.

Yılmaz, KKTC ziyaretleri kapsamında Dr. Fazıl Küçük Anıtı ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anıt mezarını ziyaret etti.