Kılıçdaroğlu Meclis Grup Toplantısında Umutlu Olunması Gerektiğini Belirtti ve Depremzedelerin Sorunlarına Dikkat Çekti.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Kalıyorum’ mesajı: Gerekirse 16’lı masa kuracağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partililerin coşkulu alkış ve sloganları eşliğinde katıldığı Meclis grup toplantısında umutsuzluğa kapılmama çağrısı yaptı. Adaylık tartışmalarına yönelik “Bir yere gitmiyorum” mesajlarının altını çizen Kılıçdaroğlu, deprem felaketine ve bağış paralarının ödenmemesine dikkat çekti.

50 binden fazla insanın kaybedildiği deprem felaketinin ardından yaraların henüz tam anlamıyla sarılamadığına ve toplumun acısını azaltmak için hepimize düşen görevlerin bulunduğuna değindi. Cumhurbaşkanı kararı ile evi ve dükkânı yıkılmış insanların faturalarının ertelendiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, evleri yıkılmayan ancak oturulması mümkün olmayan depremzedelerin elektrik ve doğalgaz faturalarına da değindi. En azından yıl sonuna kadar toplumun ödeme yapabileceği bir düzenleme yapılması gerektiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Türkiye Tek Yürek Kampanyası’na kendi maaşını bağışladığını belirtti. Ancak kampanya kapsamında taahhüt edilen 115 milyar liradan sadece 75 milyarının ödendiğine ve 41 milyarın henüz ödenmediğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, bu paraları ödemeyenleri sorguladı ve belediyelerdeki kesintilerin artması durumunda deprem bölgesindeki belediyelerden kesinti yapılmaması gerektiğini ifade etti.

Asgari ücret açıklandığında makul bir rakamın açıklanıp açıklanmadığına da vurgu yapan Kılıçdaroğlu, Türk-İş Başkanı’nın buna itiraz etmemesinin kendisini şaşırttığını belirtti. İşçinin hak ve hukukunu aramakla yükümlü olan sendikanın bu konuda sessiz kalmasının kabul edilemez olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, iradesini saraya ipotek etmiş olan sendikaların “sarı sendika” olmaktan öteye geçemeyeceğini ifade etti.

Zor koşullar altında Türkiye’yi aydınlığa çıkarmak ve tarihin bize yüklediği görevi yerine getirmek gerektiğini de vurgulayan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16’lı Masa kuracağını belirtti. Ayrıca, Düyunuumumiye kabinesinin mutlaka gönderileceğini söyleyerek konuşmasını tamamladı.