CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Örgütü ile Değişim Taleplerini Değerlendirdi

CHP’de değişim toplantısı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, düzenlediği toplantı ile seçim sonuçlarını, değişim taleplerini ve kongre sürecini değerlendirdi. Toplantıda, örgüt yöneticileri değişim talepleri için “delege karar verir” görüşünü dile getirdi ve Kılıçdaroğlu’na destek verdiler. Başkanlar önceki akşam Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı’nın ev sahipliğinde yemekte bir araya geldiler. Kılıçdaroğlu, örgüt yöneticilerine seçim sonuçlarını analiz ederken kırsaldaki eksikliklere dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Kaynaklara göre, genel başkanlık sürecinde çoğunluk Kılıçdaroğlu’na destek mesajları verdi.

Kılıçdaroğlu’nun “Değil 6’lı gerekirse 16’lı Masa da kurarım” sözlerine bazı başkanların eleştiri geldiği öğrenildi. Başkanlar, seçim sürecinde sahada görmedikleri ortakları eleştirirken, Meclis’e giren ortaklara verilen vekil kontenjanlarının da eleştirildiği belirtildi. Toplantıda yönetime güven mesajı içeren açıklama yapılmasına bazı başkanların itiraz ettiği iddiaları da dillendirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun değişim talepleri ve kongre sürecine ilişkin açıklamaları öncesi bazı il başkanları da görüşlerini dile getirdi. Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, değişim yapılırken herkesin harcanmadan dikkatli bir değişim yapılması gerektiğini söylerken, Kırıkkale İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ değişimin ancak örgütün kendi içinde yapacağı değerlendirmelerle mümkün olacağını ifade etti. Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı ise değişimin alttan başlayacağını ve Ekrem İmamoğlu’nun kıymetli bir belediye başkanı olduğunu belirtti.

Rize İl Başkanı Tahsin Kanbur, değişim konusunda gerekli adımların atılması gerektiğini ifade ederken, 6’lı Masa’dan tam fayda göremeyeceklerini söyledi. Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, Genel Başkan düzeyinde bir değişimin olup olmayacağına delegelerin karar vereceğini belirtirken, Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz ise CHP’nin köklü bir parti olduğunu ve değişimin örgütlerde ve yetkili kurullarda tartışılıp karara varılması gerektiğini ifade etti.