Uşak’taki Hibrit GES, Standart Panellere Göre Yüzde 20 Daha Verimli!

Uşak’ta hibrit GES yatırımına imza attı

Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha, Uşak’ta, çift yüzeyli 155 bin panel kullanılan Hibrit GES’in, standart panellere göre yüzde 20 daha verimli olduğunu belirtti. Hibrit güneş enerji santralının, özellikle kış aylarında yerdeki kardan yansıyan ışıktan dahi enerji üreteceği sözlerine ekledi.

Keha, “Uşak’taki mevcut rüzgâr santralına ek kaynak olarak kurulan GES’imiz ile ülkemizin en büyük kurulu gücüne sahip hibrit güneş enerji santralını hizmete aldık. Projemizde toplam 155 bin panel kullanıldı ve tüm paneller çift yüzeyli panel teknolojisine sahiptir. Tek eksen takip konstrüksiyon sistemine sahip projemiz, enerji üretimini en verimli şekilde sağlayacaktır. Endüstri standartlarının üzerinde bir performans sergileyerek, yıllık 164 GWh enerji üretecek olan Uşak Hibrit GES, 59 bin 420 hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak.” dedi.

Hibrit GES’in yıllık 106 bin 305 ton karbondioksit salınımının önüne geçmesi bekleniyor. Bu, yaklaşık 259 bin kızılçam ağacının emisyon miktarına eşdeğer. Aydem Yenilenebilir Enerji, çevre dostu ve sürdürülebilir enerji kaynaklarına yönelik projelerine yatırım yaparak, yarınlar için de enerji üretmeye devam edecektir.