Kurban Bayramı Tatili: Otobüs Firmalarındaki Yoğunluk ve Fiyat Artışları

Otogarlarda bayram mesaisi

Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkmasıyla, tatil bölgelerini veya memleketlerini ziyaret etmek isteyenler, İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’na akın etti. Önceki gün mesai bitiminde otogarın yolunu tutanlar, giriş ve çıkışlarda trafiği olumsuz etkiledi. Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, normal seferlerin dolu olduğunu ve firma yetkililerinin ilave sefer konusunda elinden geleni yaptığını söyledi. Ancak, dolu gidiş seferleri ve boş dönüş seferleri, mevcut taşıma ücretleriyle yolcuların talebini karşılamayı mümkün kılmıyor.

Yıldırım, otogarda 2 binden fazla seferin olduğunu ancak firma fiyatlarının artması nedeniyle ek seferler yapmakta zorlandıklarını ifade etti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan fiyatların makul seviyeye çıkarılması talebinde bulunduklarını belirten Yıldırım, günlük bini aşkın sefer sayısının 2 bin 500’e kadar çıkabileceğini söyledi.

TOF Başkanı, yaz sezonunda otobüs firmalarının yüzde 30’a kadar indirim yaptığını ancak şu anda indirimlerin kaldırıldığını ve fiyatların arttığını da dile getirdi. Firma maliyetlerinin artması nedeniyle ek seferlerde fiyat artışlarına da değinen Yıldırım, bu durumun vatandaşların ve otobüs firmaları işletmecilerinin de şikayetleriyle karşılaştığını söyledi.

Bazı vatandaşlar, bilet bulmakta güçlük çektiğini belirterek, birçok yerde normal biletlerin tükendiğini ve dolayısıyla daha pahalı ek seferlere yönelmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Mazot fiyatlarındaki artış nedeniyle otobüs firmalarının ücretlere zam yapmama politikasını savunan bir otobüs şoförü de, ek seferlerin yoğunluğundan bahsetti.

Kurban Bayramı tatili nedeniyle İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda yoğunluk devam ediyor ve vatandaşlar, memleketlerine veya tatil bölgelerine gitmek için ek seferleri tercih etmek zorunda kalıyorlar.