MİT, PKK’nın Yürütme Konseyi Üyesi Abdurrahman Çadırcı’yı Etkisiz Hale Getirdi

Kırmızı Bülten’li PKK’lı teröriste MİT’ten operasyon

MİT, PKK’nın üst organı olarak bilinen “yürütme konseyi” üyelerine karşı operasyonlarını artırıyor. Bu amaçla, örgütün şimdiki Suriye sorumlusu olan Abdurrahman Çadırcı, hedef listesinin üst sıralarında yer alıyor.

MİT kaynakları, Çadırcı’nın “Esad Faraşin” veya “Esad Avrupa” kod ismiyle bilindiğini belirtiyor. Çadırcı’nın Suriye’de olduğu tespit edildikten sonra, MİT hazırlıklarını tamamladı ve Kamışlı kentinde bir nokta operasyonu düzenledi.

Çadırcı’nın ideolojik çalışmalarıyla çevresindeki gençleri örgüte katılmaya ikna ettiği biliniyor. Bu nedenle, MİT saha ajanları çevresindeki isimleri belirleyerek, operasyon öncesinde yerleştirilmiş ajanları kullanarak hazırlıklarını tamamladı.

Çadırcı, PKK’nın elebaşlarından biriydi. Avrupa’da sorumlu düzeyde görev yaptıktan sonra Irak’taki Kandil kampında “basın akademisi” sorumlusu oldu. Aynı zamanda “Kürdistan ulusal kurtuluş cephesi” temsilcisi olarak atanmıştı.

Çadırcı, Türkiye tarafından terörden arananlar listesinin “Kırmızı Kategorisi”nde yer alıyor ve başına 10 milyon lira ödül konulmuş durumda.