İYİ Parti, Meral Akşener liderliğinde 3. Olağan Büyük Kurultayı’nı gerçekleştiriyor.

Akşener güven tazeleyecek

İYİ Parti, bugün gerçekleştireceği 3. Olağan Büyük Kurultayı’yla önemli bir dönüm noktasına giriş yapmaya hazırlanıyor. Meral Akşener’in tek aday olarak katılması beklenen kongrede, Genel İdari Kurulu (GİK) üyelerinin dörtte üçünün değişeceği söyleniyor. Gündemdeki eleştirileri de dikkate alan Akşener, parti tabanında yeniden güven inşaası amaçlıyor.

İYİ Parti, ocak ayı sonunda ilçe ve il kongrelerinin tamamlanmasıyla hazırlıklarına başladığı büyük kurultayını, 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi çalışmaları nedeniyle ertelemişti. Ancak bugün ATO Kongre Merkezi’nde saat 09.00’dan itibaren gerçekleştireceği kurultay ile birlikte partinin geleceği belirlenecek.

Kurultayda ilk olarak Divan oluşumu ve faaliyet raporlarının ibrası yapılacak. Ardından Genel Başkan ve 50 üyeden oluşan GİK ve 11 üyeden oluşan Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri seçilecek. 1350 delegenin oy kullanacağı kurultayda Akşener, blok liste ile yer alacak ve ayrıca salonda yol haritası niteliğinde bir konuşma yapacak. Konuşmasında, parti ilkeleri ve ittifakla ilgili açık mesajlar vereceği belirtilen Akşener, Millet İttifakı’nın seçim ittifakı sonrasında artık bittiğini de ifade edecek.

GİK ve MDK’da yapacağı değişikliklerle yerel seçimlere daha dinamik bir kadroyla hazırlanmayı amaçlayan Akşener, parti kurmaylarının beklentilerin altında kalan seçim sonuçlarına ilişkin eleştirilerine de yer verecek. Başkanlık Divanı’nda yapmayı planladığı değişikliklerle ise daha genç isimlere yöneldiği ve yeni isimlere görev vereceği öngörülüyor.

Kurultayın ardından il gezilerine başlayarak yerel seçimlere yönelik çalışmalarına hız kazandıracak olan Akşener, İYİ Parti’nin hedeflerini gerçekleştirmek için kararlılıkla yürüyeceğinin mesajını veriyor.