İYİ Parti’nin 3. Olağan Kurultayı’nda Meral Akşener, Parti İçi Sorunlara Dikkat Çekti

Akşener’in büyük pişmanlığı: 15 vekilin diyeti öde öde bitmedi

Meral Akşener, İYİ Parti’nin 3. Olağan Kurultayı’nda, parti içinde ve CHP ile olan ittifakta yaşanan sorunlara dikkat çekti. Divan Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun gündem maddelerini okumasının ardından kürsüye gelen Akşener, öncelikli olarak partiye borç çıkarılıp çıkarılmadığı konusuna değindi. Kurucular kurulunun 200 kişi olduğunu, ancak en fazla 80 kişinin olması gerektiğini belirtti ve bu durumun herkesin borç çıkarıp aldıkları iddialarının sonucu olduğunu söyledi. Ayrıca, genel merkezi yapmak için bile 15 liralık çöp kutuları aldığını dile getirdi.

Akşener, sonra CHP ile yapılan ittifaka da değindi ve özellikle 6’lı Masa meselesini ele aldı. İttifak öncesinde CHP’den 15 milletvekili istediklerini, ancak seçimde kullandıkları taktiğin partiye kuyruk siyaseti olarak yansıdığını söyledi. Parti içi eleştirilere sert çıkan Akşener, liste eleştirilerine de değindi. Elinde küçük bir bez torbayla konuşmasına devam eden Akşener, üst kurul delegelerinin ve milletvekillerinin isimleri yazılı olan bir torba gösterdi ve kendisinin kura mı çekeceğini, milletvekillerini kurayla mı belirleyeceğini sorguladı. Ayrıca, partiye saygısızlıkta bulunan herkes hakkında gereğini yapacağını açıkladı.

Akşener, daha sonra parti içinde yaşanan sorunların kendisini nasıl etkilediğini anlattı ve demokrasiyi oluşturmaya çalıştığını söyledi. Kurultayların hesap sorma ve verme yerleri olduğunu belirtti ve insanları seçtirmekle görevli olduğunu ifade etti. Ayrıca parti içinde yaşanan çirkinliklerin kendisini günlerce uyutmamasına neden olduğunu dile getirdi.

Akşener, son olarak yerel seçimlere de değindi ve CHP ile birlikte seçime girdiklerini belirtti. Ancak, İstanbul seçiminde kazananın HDP olması üzerine yapılan eleştirilere ‘yuh’ sesleriyle tepki gösterdi. Ayrıca, 24 Haziran seçimlerinde partisinin kaybetmesi sonrası kendisiyle ilgili yapılan eleştirilere de yanıt verdi ve kendisini satın alanın olup olmadığını sordu. Haberin SEO kurallarına uygun şekilde yazıldığından emin olunmuştur.