Antalya Mezarlıkları Bayram Öncesi Ziyaretçi Akınına Uğruyor: Şehit Yakınları Acılarını Mezarlarının Başında Yaşıyor

Şehitlik ve mezarlıklarda bayram yoğunluğu

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Uncalı Mezarlığı ve Antalya Garnizon Şehitliği’nde Kurban Bayramı öncesi yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşanıyor. Ziyaretçiler, kaybettikleri yakınlarına dua etmek ve mezarların bakımını yapmak için mezarlıklara geliyorlar. Belediye, mezarlık girişinde çiçek fidesi ve su dağıtırken, yürüyemeyecek durumda olan veya mezarı uzak olan vatandaşlar için de elektrikli golf arabası tahsis ederek ulaşımlarını sağlıyor.

Şehit yakınları ise bayramlarını mezarlıkta geçiriyorlar. 1994 yılında Şırnak’ta şehit olan Jandarma Er Hakan Karakaya’nın annesi Fatma Karakaya, “Oğlum bana gelemedi, ben ona geldim. Şu an çok duygu doluyum. Her gün buradayız. Dün ölüm yıl dönümüydü, yine buradaydım. Bayramı burada geçiriyoruz. Babası da burada mezarının başında vefat etti, ileride yatıyor. Oğlum şehit olmasaydı şimdi 49 yaşında olacaktı. 29 yıldır bu acıyı çekiyorum” açıklamasını yaptı.

Hakkari Şemdinli’de 2012 yılında çatışmada şehit olan Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut’un annesi Leyla Korkut ise “10 senedir geliyorum. Duygularımızı ifade edecek durumda değilim. Buruk bir bayram yaşıyoruz. 2012 yılında Hakkari’de şehit oldu. 4 arkadaşıyla birlikte şehit olmuştu. Her bayram buradayız. Acımız bitmiyor, ilk günkü gibi duruyor” sözlerini dile getirdi.