CHP İçinde Değişim Çağrıları Artıyor: “İlke ve Demokrasi Hareketi” Önderliğinde Yol Haritası Belirledi

CHP’de bir hareket daha

Seçim sonuçları CHP’de hareketliliğe neden olurken, “İlke ve Demokrasi Hareketi” adı verilen bir grup parti içinde değişim çağrısı yapıyor. Grubun lideri olan eski PM üyesi Örsan Öymen, yayınladığı bildiride, “Önce CHP’de devrim olmalı” mesajını veriyor. Sosyal medya üzerinden imzaya açılan bildiriye, eski Devlet Bakanı Algan Hacaloğlu, eski CHP Milletvekilleri Necla Arat, Nur Serter, Dilek Akagün Yılmaz, Prof. Tolga Yarman, Utkan Güneş ve emekli Amiral Türker Ertürk gibi isimler de destek veriyor.

Bildiride, son 13 yılda yapılan 12 seçimin kaybedildiği, Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki muhalefetin oyunun artırılamadığı vurgulanıyor. Parti içi demokrasi mekanizmasının işletilmediği ve kurumsal kimliğinden uzaklaşıldığına dikkat çekiliyor. Bildiride ayrıca temel ilkelerin bertaraf edildiği ve laiklik, halkçılık, devletçilik, sosyal demokrasi ve demokratik solculuk ilkelerinin söylemde kaldığı belirtiliyor.

Grup, mahalle kongrelerine, parti kurumsal kimliğine ve temel ilkelerine sahip çıkan herkesin katılmasını, bu ilkeleri benimseyen üyelerin kongrelerde aday olmasını, doğrultuda listelerin çıkarılmasını öneriyor. “CHP’de devrim gerçekleşmeden, Türkiye’de devrimin gerçekleşmesi mümkün değil” deniliyor.