Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Liderlerle Görüşmeler Yaptı ve Bayram Namazını Muğla’da Kıldı

Erdoğan’dan kritik görüşmeler... İsveç’in tutumu kabul edilemez

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Başbakanı Olaf Scholz ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Rusya’da yaşanan son olaylar ele alındı ve ayrıca İsveç’in NATO üyeliği konusu da gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’in terörle mücadele mevzuatında yapılan değişikliklere olumlu bir şekilde yaklaştığını belirtti, ancak PKK/PYD/YPG taraftarlarının serbestçe terörü övdüğü gösteriler düzenleyerek terör örgütlerine insan kaynağı ve finansman sağlamaya devam ettiklerini vurguladı. Türkiye açısından bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Erdoğan ayrıca, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı, Paşinyan’ın Türk halkının Kurban Bayramı’nı tebrik ettiğini ve görüşmede ikili ilişkilerin ele alındığını duyurdu. Gün boyunca Erdoğan ayrıca KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Görüşmelerde liderler karşılıklı bayram tebriği dileklerinde bulundu.

Kurban Bayramı namazını Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Karacasöğüt Mahallesi’nde yer alan Okluk Millet Camisi’nde kılan Erdoğan’a, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı eşlik etti. Bayram namazı sonrasında Erdoğan, AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, milletvekilleri, Cumhur İttifakı’nın Muğla’daki 7 belediye başkanı ve parti üyeleriyle bayramlaşarak bir süre sohbet etti.