MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kurban Bayramında Alparslan Türkeş’in Anıt Mezarını Ziyaret Etti ve Rusya’da Yaşanan Ayaklanma Hareketiyle İlgili Değerlendirmelerde Bulundu

Bahçeli’den Yanardağ yorumu: İhanetin serbestisi olmaz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı’nın ilk günü, MHP kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş’in anıt mezarını düzenlemek üzere Beştepe’yi ziyaret etti. Bahçeli, gazeteci Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi: “Bizim gündemimizde onlar yer almıyor. İhanetin hiçbir şekilde affedilmesi mümkün değildir.” Türkçe dua ettikten sonra, medya mensuplarıyla tek tek bayramlaşarak değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, şunları dile getirdi: “Türkiye’de seçimler tamamlanmış ve tartışmalar son bulmuştur. Milletimizin iradesi belirginleşmiş ve Türkiye artık kalıcı bir istikrara kavuşmuştur. 2024 yılında gerçekleştirilecek yerel yönetim seçimleri, milletimiz için son derece önemlidir.”

Bahçeli’ye, Rusya’da son günlerde yaşanan isyan hareketiyle ilgili bir soru yöneltilmiş ve şöyle yanıt vermiştir: “Küresel güçler boş durmuyorlar. Ukrayna-Rusya savaşı devam ederken, bugün Rusya’da Rus ruleti oynanmıştır. Putin’in galibiyetiyle sonuçlanan bu oyundan sonra, kimse bu savaş ortamında Rus ruletine ilgi göstermemelidir. Dünya, barış, birlik ve mutluluk ihtiyacı içindedir.”