Türkiye Bayram Havasında: Tatilciler Plajları Doldurdu

Hayat bayram oldu

Pandemi sonrası Türkiye, bayram havasında bir tatil geçiriyor. Sıcak hava ve uzun tatil süresi, vatandaşların bayramı dolu dolu kutlamasını sağlıyor. İlk gün gerçekleşen kurban kesiminin ardından, dün sahiller ve mesire alanları kalabalıktı. Büyük şehirlerde kalanlar sahillere ve ormanlara akın ederken, tatil beldelerine gidenler ise Ege ve Akdeniz’in plajlarını doldurdu.

Kuşadası’nda bayram eğlencesi tavan yaptı. Yerli ve yabancı turistler, 9 günlük bayram tatilini fırsat bilerek plajları, su parklarını ve gece eğlence mekanlarını doldurdu. Konaklama turizminin yüzde 90 doluluk oranına ulaşması, özellikle eğlence sektörünü olumlu etkiledi. Barlar Sokağı, Setur Marina AVM ve Kaleiçi gibi bölgeler hareketliydi.

İstanbul’da kalanlar da sahilleri, havuzları ve ormanları tercih etti. Plajlarda adım atacak yer kalmadı. Kilyos, Menekşe ve Florya plajları Avrupa yakasında yoğun ilgi gördü. Anadolu yakasındaki plajlar da dolup taştı. Piknikçiler için Belgrad Ormanları tercih edildi.

Başkent Ankara’da havuzlar ve aquaparklar tıklım tıklım doluydu. Tatil yapamayan Ankaralılar, serinlemek için su eğlencesini tercih etti. Havuzların ve su parklarının giriş fiyatları 500 ile 1000 TL arasında değişti.

Tatil beldesi Kuşadası’ndaki havuzlar yoğun bir ilgiyle karşılaştı ve adeta Çin manzaralarını aratmadı.

Her zaman olduğu gibi bu bayramda da en çok çocuklar eğlendi ve lunaparklar favori eğlence mekanları arasında yer aldı.

Bayramın en popüler destinasyonu ise plajlar oldu. Tatil beldelerinde ve İstanbul’da tüm plajlarda doluluk yaşandı.