Hatayspor’un Tesisleri Depremzedeler için Barınağa Dönüştü

Hatayspor’un tesislerine girdik... Tezahüratların yerini sessiz çığlıklar almış

Hatayspor’un antrenmanlarını yapmakta olduğu Osman Çalgın Tesisleri’nde depremzedelere barınma alanı sağlamak için çadırlar kuruldu. Bu tesisler, bir zamanlar futbolcuların antrenman yaptığı, maçlara hazırlandığı ve kamp yaptığı yerler olarak bilinirken şimdi çadırkent haline dönüştü. Futbolcu ve teknik kadronun kullandığı idari binada ise deprem sonrası hasarlar göze çarpıyor.

Binanın dış cephesi çatlaklarla dolu ve iç bölümlerine girildiğinde duygusal bir manzara ile karşılaşılıyor. Bir tarafta dağılmış eşyalar ve futbolcu ile teknik kadronun dinlenme alanları, diğer tarafta ise soyunma odaları yer alıyor. Depremden hemen önce son taktiklerin yazıldığı taktik tahtası ise olduğu gibi duruyor.

Tahtada 27 futbolcunun adları yer alırken, idari binanın karşısında depremzedelerin ve tesislerin güvenliğini sağlamak amacıyla askerlerin kaldığı büyük bir sahra çadırı göze çarpıyor. Tesislere girişte, Mehmetçikler 7 gün 24 saat nöbet tutuyor.

Depremden birkaç saat önce Atakaş Hatayspor, Kasımpaşa ile karşılaşarak Christian Atsu’nun golüyle galip gelmiş ve büyük bir sevinç yaşamıştı. Ancak deprem felaketi sonrası, Yeni Hatay Stadı’ndaki sevinç yerini acıya bıraktı. Bir süre ev sahipliği yaptığı yüzlerce depremzede için barınma alanı haline gelen stat, daha sonra çadırlar kaldırıldıktan sonra sessizliğe gömüldü ve kapıları kilitlendi. Çimler sararmış, kale fileleri çöplerle dolmuş olan bu statta acı ve hüzün hakim. Deprem öncesinde binlerce taraftara ev sahipliği yapan stat, soyunma odaları ve loca alanları harabeye dönmüş durumda.

Depremler nedeniyle geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig’den çekilmek zorunda kalan Atakaş Hatayspor, 2023-2024 sezonuna İstanbul’da bulunan Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde teknik direktör Volkan Demirel yönetiminde başladı. Hatayspor, 10 Temmuz tarihine kadar burada çalışmalarını sürdürecek ve ardından ikinci etap için Topuk Yaylası’na geçecek.

Yeni Hatay Stadı’nın soyunma odaları ve tuvaletleri ise tam anlamıyla harabe durumda.

Hatayspor Başkanvekili Aydın Tokgöz, gelecek sezon maçlarını Mersin’de oynayacaklarını ve yeniden sahalara dönmek için çalışmalara başladıklarını belirtirken aynı zamanda şu ifadelere yer verdi: “Hatayspor zor bir süreçten geçiyor. İnanılmaz bir bütçe açığıyla karşı karşıyayız ve sponsor bulma çabası içerisindeyiz. Hatayspor için özel bir kampanya düşünülebilir mi? Tabii ki düşünülebilir. Bu kampanya sadece bize değil, deprem bölgesindeki diğer takımlara da yardımcı olabilir. Hatayspor’un her şeye ihtiyacı var. Futbol topuna, antrenman malzemelerine ve hatta bir pet şişe suya bile ihtiyacımız var. Her şeye rağmen lige katılmaya devam edeceğiz. Bu, depremden büyük zarar gören şehrimize moral ve umut olmak, yaraları sarmak adına önemlidir.”

Hatayspor, deprem sonucunda Ganalı futbolcu Christian Atsu, A Takım malzeme sorumlusu Onur Akdeniz, altyapı kaleci antrenörü Hüseyin Danahaliloğlu, 15 yaş altı takımında yer alan futbolcu Fatin Can ve 14 yaş altı takım futbolcusu Hamza Sürer’i kaybetti.