Mega Sanayi Sitesi’ndeki Soğuk Gıda İmalathanesinde Meydana Gelen Yangın Kontrol Altına Alındı

Diyarbakır'da gıda imalathanesinde yangın

Mega Sanayi Sitesi’ndeki soğuk gıda imalathanesinde, bugün sabah saatlerinde meydana gelen bir yangın yangın ekipleri tarafından kontrol altına alındı. İhbar üzerine, olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri hızla sevk edildi. Yangın, yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda söndürüldü.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, olay esnasında dumanın yükseldiği ve alevlerin etrafta yayıldığı görüldü. İmalathane içerisinde yapılan soğutma çalışmalarının halen devam ettiği belirtilirken, yangın sonucunda yaklaşık 10 milyon liralık bir zarar meydana geldiği açıklandı.

Yetkililer, yangının çıkış nedenini araştırmak için yapılan ön incelemelerin devam ettiğini söyledi. Şu an için herhangi bir kesin sonuca varılmamış olsa da, araştırmaların sürdüğü belirtildi. İmalathanede gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması ve benzer olayların yaşanmaması adına detaylı bir inceleme yapılacağı ifade edildi.

Olay sonrasında, işletme sahipleri ve çalışanları büyük bir şok içerisinde olayın ardından gelirken, yetkililerin gerekli önlemleri alarak benzer durumların yaşanmaması adına önemli adımlar atacaklarını umdukları belirtildi. Mega Sanayi Sitesi’ndeki diğer işletmelerin ve bölgedeki diğer sakinlerin etkilenmediği de bildirildi.