“Erzurum Şirankes Mesire Alanında Gerçekleşen Bal Festivalinde Cirit Gösterisi Sırasında Yaralanmalar Yaşandı”

Cirit gösterisinde başlarına sopa isabet eden izleyiciler yaralandı

Erzurum’un çam ormanlarıyla kaplı Şirankes mesire alanında yapılan Geleneksel Kültür Sanat ve Bal Festivali, birçok önemli ismi ağırladı. Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Vali Okay Memiş, AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Polat, AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Şenkaya İlçe Kaymakamı Malik Çalışır, Belediye Başkanı Yavuz Bedir ve birçok davetli festivalde yer aldı.

Festivalin açılış konuşmalarının ardından yöresel sanatçılar tarafından söylenen türküler eşliğinde halay çekildi. Protokolün bulunduğu alana gelen atlı ciritçiler, Efkan Ala ve Okay Memiş’e bayrak hediye etti. Protokol, festivalin devamında bir süre daha bulunduktan sonra ayrıldı.

Festivalde mangalların yakıldığı, cağ kebapların hazırlandığı ve dev semaverde çayların demlendiği bir ortam oluştu. Sıra cirit oyununa geldiğinde katılımcılar, gösteri maçının yapıldığı alana hareket etti. Geçtiğimiz yıl yaşanan bazı kazalar nedeniyle jandarma, güvenlik şeridinin en az 5-10 metre uzağında durulması gerektiğini sık sık hatırlattı. Ancak uyarılara rağmen şeridin hizasından izleyen bazı kişiler kazaya neden oldu.

Cirit oyununda sporcular, atlarıyla rakiplerine yaklaşıp ellerindeki cirit sopalarını fırlattı. Bazı sopalar sporculardan sıyrılarak kalabalığın arasına düştü. 3 kişi sopaların isabet etmesi sonucu yaralandı ve sağlık ekipleri hemen müdahale etti. Birkaç izleyici ise vücuduna isabet eden sopalar nedeniyle kısa süreli ağrılar yaşadı. Neyse ki, bazı kişiler tehlikeyi fark ederek ‘Dikkat cirit geliyor’ diyerek eğildi ve kazadan kurtuldular.

Gösteri maçında bir sporcu yere düşerken diğeri atın kontrolünü kaybederek alanda dışarıya çıktı. Bu anlar tüm katılımcıları korkuttu. İki gün sürecek olan festivalde İzmir’den katılan ve sopanın başına isabet etmesi sonucu yaralanan İbrahim Kızıltan, yaşadığı deneyimi anlattı. İbrahim, “Kalabalık içinde ciriti izliyordum. Sopanın geldiğini fark edemedim. Birden şiddetli bir ağrı hissettim. Ucuz atlattığımız için çok şükür. Sağlık görevlileri, başka iki çocuğun daha yaralandığını söyledi. Jandarma bizi uyarmıştı ama daha iyi görebilmek için güvenlik şeridine yaklaştık” dedi.

Cirit gösterisi yaşanan yaralanmaların artması üzerine sona erdi. Ardından festivaldeki katılımcılar konser alanına dönerek eğlenceye devam etti.