Kepez İlkokulu Öğretmeni 26 Çocuğa Karşı İstismardan 621 Yıl Hapis Cezası Aldı

Öğretmenin 27 çocuğa cinsel istismarını bildirmeyen 5 idareciye 10'ar ay hapis

Kepez ilçesindeki bir ilkokulda cinsel istismarda bulunan öğretmen Mahmut Aydın Köksar, Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada 26 çocuğa karşı ‘nitelikli cinsel istismar’ suçunu işlediği gerekçesiyle toplam 621 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, öğretmenlikten de men edilen Köksar’a, geçen yıl bir çocuğa daha benzer bir suç işlemesi nedeniyle 15 yıl hapis cezası verdi. Toplamda 636 yıl cezaya çarptırılan Mahmut Aydın Köksar’ın dava dosyası, 6 çocuğun raporunun eksik olması nedeniyle istinaftan döndü.

Bu konuyla ilgili olarak Köksar’ın görev yaptığı okulun müdürü, 2 müdür yardımcısı, öğretmen ve ilçe milli eğitim müdürü hakkında ise ‘kamu görevlisinin suçu bildirmemesi’ ve ‘yalan tanıklık’ suçlarından ikinci bir dava açıldı. 5 sanığa 10’ar ay hapis cezası verildi. Ayrıca ‘yalan tanıklık’ suçundan yargılanan diğer 3 sanığa ise ceza verilmesine yer olmadığına hükmedildi.

Antalya Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında ise UCİM yetkilileri, çocuk istismarı suçunun bildirilmemesinin suç olduğunu vurgulayarak mahkeme heyetine teşekkür etti. UCİM Antalya İl Temsilcisi Füsun Ergün Öztürk, “Bu kararla birlikte çocuk istismarının cezasız kalmayacağını ve suçu bildirmemenin de bir suç olduğunu tüm topluma duyurmuş olduk. Bu konuda çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. UCİM Antalya Hukuk Koordinatörü Avukat Fatma Yağmur Türkoğlu ise alınan kararın emsal nitelikte olduğunu belirterek, “Herkes bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeli ve bu konunun bir suç olduğunu bilmelidir” şeklinde konuştu. Açıklama sırasında “Çocuklar vatandır, vatanına sahip çık” sloganı da atıldı.