Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’den İhraç Talebiyle Yüksek Disiplin Kuruluna Sevk Edildikten Sonra Ankara’ya ‘Değişim ve Adalet’ Yürüyüşü Başlattı

Tanju Özcan'ın Ankara'ya başlattığı 'Değişim ve Adalet' yürüyüşünde ikinci gün

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’den ikinci kez ‘kesin ihraç’ talebiyle yüksek disiplin kuruluna gönderilmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı Bolu’dan Ankara’ya ‘Değişim ve Adalet’ yürüyüşü başlattı. Dün, Anıtpark’tan birçok kişi tarafından uğurlanan Özcan, ilk gün 24 kilometre yürüdü. Geceyi Tekke köyü mevkinde karavanda geçiren Özcan, sabah saatlerinde yürüyüşüne kaldığı yerden devam etti. Ankara’ya doğru 40 kişiyle birlikte yürüyen Özcan, 30 kilometrelik bir mesafe kat etti. Yürüyüşü sırasında eşi Meral Özcan ve Belediye Başkan yardımcısı Sedat Gülener de kendisine eşlik etti. Güvenlik önlemleri almak amacıyla polis ekipleri de yol güzergahı boyunca bulunuyordu.

Yolculuk esnasında arızalanan bir otomobil, yürüyüşe katılanlar ve gazeteciler tarafından itilerek emniyet şeridine alındı. Mola noktasında konuşan Başkan Özcan, değişimin kaçınılmaz olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Dün büyük bir inanç ve kararlılıkla yola çıktık. İnancımızla umutlu bir şekilde Ankara’ya giriş yapacağız. Parti sözcüsünün dünkü açıklamaları, genel merkezin değişime direndiğini, koltuktan kalkmayı reddettiğini ve her şeyi yaparak değişmekten kaçındığını gösterdi. Tecrübeli bir siyasetçi olarak bunu söylüyorum, onların korktukları gerçekleşecek. Değişim kaçınılmaz.”